Uniforma școlară, obligatorie în învățământul de stat. 350 de lei, alocați anual pentru fiecare elev- proiect adoptat de Senat

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Marţi, în şedinţa de plen, Senatul a adoptat o propunere legislativă prin care i se acordă, anual, fiecărui elev din învăţământul obligatoriu de stat, 350 de lei pentru uniformă, transmite Agerpres. Proiectul legislativ urmează va fi dezbătut de camera decizională în acest caz, Camera Deputaților. 

În Legea 35/2007 se prevede că unităţile de învăţământ îşi pot stabili pentru elevii lor cel puţin un semn distinctiv pe care aceștia să îl poarte la școală: ecuson, uniformă, eşarfă sau alte asemenea.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Propunerea legislativă a fost iniţiată de senatorul PMP Cătălin Iliescu. Legea prevede că modelul uniformei şcolare poate fi stabilit de consiliile profesorale, cu acordul Consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Pentru acoperirea costurilor uniformelor şcolare se acordă o sumă de 350 lei pe an pentru fiecare elev, sumă care se atribuie în cote egale în fiecare semestru, fondurile necesare pentru aplicarea legii asigurându-se prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, se arată în proiectul legislativ.

sursa: edupedu.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419