Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Uniforma, garant al ordinii în școli? Sociologul Alin Tomuș: ”Să încercăm, mai degrabă să punem niște valori pe caracterul oamenilor, indiferent cum sunt aceștia îmbrăcați!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Uniforma, garant al ordinii în școli? Sociologul Alin Tomuș: ”Să încercăm, mai degrabă să punem niște valori pe caracterul oamenilor, indiferent cum sunt aceștia îmbrăcați!”

Este uniforma un garant al ordinii în școli? Acesta a fost unul dintre subiectele abordate într-o emisiune de la Radio Unirea FM cu tema „Sistemul de învățământ românesc, în căutarea echilibrului”. Emisiunea l-a avut ca invitat pe sociologul albaiulian Alin Tomuș.

Potrivit acestuia, „în chestiunea cu uniforma depinde pe cine întrebați și cum întrebați. S-ar putea ca în anumite licee de azi uniforma să reprezinte un element de identitate culturală, să fie unul dintre semnele mândriei elevilor că studiază la liceul x, de unde o acceptare fără discuții a uniformei… Pe de altă parte, generațiile mai vechi, din care fac și eu parte, nu puteau intra în școală fără uniformă. Și în plus se verifica dacă ai unghiile tăiate și, în cazul fetelor, dacă ai cordeluță.Toate aceste lucruri au săpat adânc în percepția asupra școlii în general și asupra uniformei, în particular”.

„Școala în sine trebuie să fie un spațiu al disciplinei și al ordinii, dar nu cred neapărat că asigură ordinea într-o școală faptul că punem un anumit tip de sacou pe umerii cuiva”, a ecplicat Alin Tomuș. De unde și un îndemn al sociologului albaiulian: „Să încercăm, mai degrabă, să punem niște valori pe caracterul oamenilor, indiferent cum sunt aceștia îmbrăcați!”

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 03.06-09.06.2024 și suplimentar pentru perioada 27.05-02.06.2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 03.06-09.06.2024 și suplimentar pentru perioada 27.05-02.06.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică. Intreruperile programate pentru intervalul 03.06-09.06.2024 Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1. 03.06.2024 ROSIA DE SECAS, Strada SCOLII. Strada PRINCIPALA, Strada COOPERATORILOR, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea