Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Ungaria, ajutor pentru români: Va ajuta la tratarea pacienților infectați cu COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
Ungaria, ajutor pentru români: Va ajuta la tratarea pacienților infectați cu COVID-19

România a primit ajutor din Ungaria, pentru tratarea pacienților COVID-19, anunță ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în timp ce România se confruntă cu un număr record de noi infectări și cu ocriză a paturilor ATI.

Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend, a răspuns MAE de la Budapesta unei întrebări adresate de această agenţie de presă, adăugând că sunt în desfăşurare discuţii cu România cu privire la paşii concreţi ce urmează să fie întreprinşi.

Mecanismul de Protecţie Civilă, activat de marţi

Marți a fost activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătății, pentru medicamentul Tocilizumab, potrivit Mediafax.

„Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantitățile necesare. Am înțeles de la colegii de la Ministerul Sănătății că în acest moment avem cantități suficiente pentru încă două – trei săptămâni, motiv pentru care vom activa mecanismul să vedem dacă putem lua medicamentul de la țările care nu se confruntă în acest moment cu un val serios. Ministerul Sănătății urmează mâine să ne spună care este cantitatea să o anunțăm”, a declarat Raed Arafat.

Echipamente medicale și pacienți transferați în străinătate

Tot prin Mecanismul de Protecţie Civilă, este posibil ca România să ceară anumite echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale, pentru a crește numărul paturilor cu oxigen din spitalele care au paturi libere, dar nu sunt conectate la oxigen. Arafat a adăugat că este întrebat foarte des de ce nu sunt transferați pacienții în străinătate.

„Cei care ne întreabă acest lucru, unii dintre ei, poate că nu știu ce înseamnă logistică cu pacienții COVID”, a adăugat Arafat, explicând că astfel de transporturi se pot realiza pe distanțe scurte, la graniță: „De exemplu astăzi am avut 50 de pacienți care aveau nevoie de terapie intensivă, căutam locuri și am găsit în țară: Este imposibil să poți să pui astfel de cifre pe avioane și să pleci cu ei. Mulți pacienți intubați nu suportă transportul cu avionul, cel puțin nu 4 sau 5 ore, nu este soluția magică care rezolvă problema”.

De asemenea, Arafat nu a exclus posibilitatea ca România să ceară ajutorul unor echipe medicale din străinătate.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2024: Cardurile sociale, alimentate ASTĂZI cu o nouă tranșă de 250 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere pentru alimente 2024: Cardurile sociale, alimentate ASTĂZI cu o nouă tranșă de 250 de lei O nouă tranşă de ajutor pentru alimente, de 250 de lei, destinat unor persoane din categorii vulnerabile se acordă de astăzi, 15 octombrie 2024. Aproape 2,7 milioane de persoane vor beneficia, în cursul anului 2024, de sprijinul de 250 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea