Rămâi conectat

Actualitate

Ungaria a alocat suma de 19,5 milioane de euro Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia György Jakubinyi s-a întâlnit, recent, la Mănăstirea Carmelitană din Budapesta cu premierul ungar Viktor Orbán, pentru a discuta despre vizita Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, prevăzută pentru începutul lunii iunie.

Potrivit cotidianului de limbă maghiară Kronika, Budapesta a anunţat cu acest prilej că a alocat 19,5 milioane de europentru Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, pentru funcţionare şi realizarea unor investiţii. Din aceste fonduri se vor distribui sume şi pentru extinderea Universităţii Sapientia din Oradea.

Potrivit MTI va exista o cooperare strânsă între Guvernul Ungariei şi Arhiepiscopia romano-catolică de Alba în vederea desfăşurării fără probleme a vizitei Papei la Şumuleu Ciuc. În acest sens Guvernul Ungariei va aloca fonduri, mai precizează agenţia ungară fără a da mai multe detalii. Guvernul Orban a alocat peste 100 de milioane de euro în 2018 prin diferite organizaţii neguvernamentale în folosul comunităţii maghiare din Transilvania.

Arhiepiscopul l-a informat pe şeful guvernului de la Budapesta despre situaţia actuală a Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, precum şi despre cazul Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

În cadrul întrevederii, Viktor Orbán şi György Jakubinyi au analizat investiţiile aflate în curs la Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, precum şi despre cele planificate, pe care guvernul ungar le va sprijini în continuare; o astfel de investiţie este, de exemplu, renovarea Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca. Din aceste fonduri se vor distribui sume şi pentru extinderea Universităţii Sapientia din Oradea, precizează presa maghiară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea