Ungaria a alocat suma de 19,5 milioane de euro Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia György Jakubinyi s-a întâlnit, recent, la Mănăstirea Carmelitană din Budapesta cu premierul ungar Viktor Orbán, pentru a discuta despre vizita Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, prevăzută pentru începutul lunii iunie.

Potrivit cotidianului de limbă maghiară Kronika, Budapesta a anunţat cu acest prilej că a alocat 19,5 milioane de europentru Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, pentru funcţionare şi realizarea unor investiţii. Din aceste fonduri se vor distribui sume şi pentru extinderea Universităţii Sapientia din Oradea.

ELIT

Potrivit MTI va exista o cooperare strânsă între Guvernul Ungariei şi Arhiepiscopia romano-catolică de Alba în vederea desfăşurării fără probleme a vizitei Papei la Şumuleu Ciuc. În acest sens Guvernul Ungariei va aloca fonduri, mai precizează agenţia ungară fără a da mai multe detalii. Guvernul Orban a alocat peste 100 de milioane de euro în 2018 prin diferite organizaţii neguvernamentale în folosul comunităţii maghiare din Transilvania.

Arhiepiscopul l-a informat pe şeful guvernului de la Budapesta despre situaţia actuală a Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, precum şi despre cazul Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

În cadrul întrevederii, Viktor Orbán şi György Jakubinyi au analizat investiţiile aflate în curs la Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, precum şi despre cele planificate, pe care guvernul ungar le va sprijini în continuare; o astfel de investiţie este, de exemplu, renovarea Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca. Din aceste fonduri se vor distribui sume şi pentru extinderea Universităţii Sapientia din Oradea, precizează presa maghiară.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

le roumain 12 aprilie 2019 at 14:52

Un exemplu de urmat…Ar trebui să luăm notițe de la Ungaria cum înțelege să-i sprijine pe maghiarii aflați dincolo de granițele Ungariei. Câți bani am alocat noi pentru românii din Valea Timocului, Ucraina, Moldova sau pentru românii din Spania, Italia etc?… Noi nu-i lăsăm nici să voteze !!! Ce universități sprijinim? Cum se pregătește Guvernul României pentru vizita Papei Francisc pe Câmpia Libertății din Blaj și nu din Alba-Iulia (se aude la Videle!!!). Ne ducem dracului cu tot Teleormanul, cu prostia noastră și cu fudulia că noi suntem buricul pământului și nu mai vrem să ascultăm de nimeni, nu mai vrem să respectăm nimic !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...