Rămâi conectat

Actualitate

Unele alimente de post, pericol pentru sănătate. De ce produse trebuie să ne ferim, potrivit nutriţioniştilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Unele alimente de post, pericol pentru sănătate. De ce produse trebuie să ne ferim, potrivit nutriţioniştilor

Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și ceai se găsesc aproape 6 grame de sare, mult peste recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Nu e însă singurul pericol.

Unul dintre cele mai populare produse de post este pateul vegetal, însă potrivit statisticilor, tot el are în componenţa sa şi cele mai multe E-uri. De altfel, dacă citim pe eticheta unui astfel de produs vedem că pe lângă sare avem potenţiatori de aromă şi coloranţi. O singură astfel de porţie ocupă 20% din necesarul de sare al unui organism într-o singură zi. Mult prea mult, spun nutriţioniştii.

La sate, oamenii reuşesc mult mai uşor să stea departe de mâncarea procesată.

Potrivit normelor bisericeşti, lunea, miercurea şi vinerea ar trebui să se consume mâncare fără ulei, în timp ce, în zilele de marţi şi joi, este dezlegare la undelemn şi vin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea