Rămâi conectat

Actualitate

Un val de aer polar îngheață România: Cât va ține episodul de vreme rea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vremea geroasă pune stăpânire pe aproape toate regiunile. La munte va continua să ningă, iar temperaturile vor scădea accentuat, în unele zone până la minus 20 de grade Celsius. Gerul ne va chinui toată săptămâna viitoare.

Temperaturile resimțite vor fi însă mai mici, accentuate de vântul care va atinge la rafală și 90 de km/h. De duminică dimineața, un val de aer polar îngheață România.

Frig cumplit joi, 2 februarie, la munte

Joi dimineață, cele mai scăzute temperaturi resimțite erau la Vf. Omu minus 16 grade Celsius. La Țarcu se resimțeau minus 15 Celsius, la Vlădeasa, la Bâlea Lac și în Călămani s-au înregistrat minus 14 grade, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„Vorbim de un episod de iarnă autentică în zona de munte, până vineri dimineață la ora 10.00. Viscol, la peste 1600 de metri, zăpadă troienită. În restul regiunilor vremea devine caldă pentru această perioada, maxime de 8-10 grade Celsius. De la acest final de săptămâna vremea se răcește semnificativ, o masă de aer rece cuprinde țară noastră, geroasă, începând de duminică dimineață, ne așteptăm la temperaturi minime între minus 17 și minus 7 grade Celsius. Urmează o săptămâna, așa cum arată estimarea, cu o vreme rece, temperaturi destul de coborâte însă precipitațiile par că se vor restrânge ca arie de acoperire. Săptămâna viitoare contăm pe o vreme mai stabilă, precipitații mai puține, dar vorbim de această perioada geroasă în toată țară”, a spus meteorologul ANM Mihai Huștiu.

Unde va fi cel mai frig

Nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime, posibil, spre minus 20 grade Celsius în depresiuni și la munte.

Începând de joi, 3 februarie până vineri, 4 februarie, vor fi intervale cu vânt puternic mai întâi în sudul și, local, în centrul țării, iar ulterior în nord-est. Local, în centrul țării, va ninge moderat, iar în zonele de munte vor fi ninsori abundente și condiții de viscol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea