Rămâi conectat

Actualitate

Un vaccin experimental împotriva virusului HIV intră în procesul de testare pre-aprobare

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un vaccin experimental care a declanșat un răspuns imun la om și a protejat maimuțele împotriva infecției, a fost descpoperit de niște cercetători de la Facultatea de Medicină Harvard.

Dovedit a fi sigur pentru oameni, vaccinul experimental a intrat în urmatoarea fază a procesului de testare pre-aprobare și va fi testat la 2.600 de femei din Africa de Sud pentru a vedea dacă previne infecția cu HIV.

În timp ce rezultatele obținute până acum au fost încurajatoare, echipa de cercetare și experții externi avertizează că nu există garanții că vaccinul va funcționa în faza următoare.

Doar unul până acum, RV144, a reușit să furnizeze oarecare protecție. Potrivit rapoartelor din 2009, RV144 a reușit să reducă riscul infecției cu HIV la 16.000 de voluntari thailandezi cu 31,2 la sută –

Într-un studiu separat, același vaccin a oferit protecție completă față de HIV la două treimi dintre 72 de maimuțe, fiecare primind câte șase injecții cu virus asemănător cu HIV.

Aproximativ 37 de milioane trăiesc cu HIV/SIDA, potrivit estimărilor Organizației Mondiale de Sănătate.

Sunt aproximativ 1,8 milioane de noi infecții și aproximativ 1 milion de decese în fiecare an.

Se estimează că aproximativ 80 de milioane de oameni au fost infectați de la prima diagnosticare la începuturile anilor 1980.

Aproximativ 35 de milioane au murit.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea