Un turc în vârstă de 52 de ani – primul cetăţean străin depistat cu şedere ilegală în Alba, în 2014

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba au desfăşurat luni, 6 ianuarie a.c., o serie de controale cu forţe proprii, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza municipiului Alba Iulia.

În urma verificărilor efectuate în diferite zone ale municipiului, a fost depistat cu şedere ilegală un cetăţean turc, în vârstă de 52 ani. Persoana în cauză a intrat în ţară în baza unei vize Schengen şi la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit România. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat ca pe numele acestuia a fost emisă, anterior depistării, o Comunicare de părăsire a teritoriului naţional, pe care nu a respectat-o.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii au emis o decizie de returnare prin care cetăţeanul turc este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 400 lei,  conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României”, precizează reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro