Un traficant periculos de droguri din Muntenegru, arestat şi trimis în Germania de către Curtea de Apel Alba Iulia
Un traficant de droguri, cetăţean muntenegrean stabilit în România a fost arestat preventiv şi extradat în Germania unde este acuzat ca a făcut parte dintr-o grupare infracţională internaţională care aduce heroină din Iran.
Mile Buckic are 52 de ani şi beneficieaza de un permis de şedere în România valabil pâna în 2030. În 2019 a facut parte dintr-o vastă grupare infracţională de traficanţi de droguri, care a acţionat pentru a transporta heroina din Iran spre Germania. În 12 ianuarie, autoritaţile judiciare din Koblenz au emis un mandat european de arestare pe numele acestuia. Barbatul a fost arestat preventiv, iar Curtea de Apel Alba Iulia a judecat şi a hotărât extradarea cetaţeanului muntenegrean în Germania.
Mile Buckic este cercetat pentru savârşirea infracşiunii de import ilegal comis în coautorat şi trafic ilegal cu substanţe stupefiante în cantitate semnificativă. În sarcina acestuia, s-a reşinut faptul ca, în cadrul unei grupari infracţionale ce activa pe plan internaşional, a decis sa obţina venituri considerabile din vânzarea unei cantitaşi semnificative de droguri.
”Gruparea avea contacte cu dealeri de stupefiante din Iran, care aveau posibilitatea să livreze cantitaşi mari de heroina de calitate foarte buna. Membrii grupării au procurat o cantitate totală de 1.104,7 kilograme de heroina cu un conşinut de substanşa activa de 54,7 procente, care urma să fie transportată pe cale terestră trecând prin Kazahstan catre Germania, unde urma sa fie vândutaă. Pentru camuflare, heroina a fost ascunsă în plăci de travertin. În transportul de stupefiante a fost implicat un numar semnificativ de persoane, identitatea unora dintre aceştia nu a fost stabilita încă”, se precizeaza în conţinutul mandatului european de arestare.
Autoritaţile germane au identificat alte petru persoane care au fost implicate în descarcarea stupefiantelor la destinaţia din Andernach şi în distribuirea ulterioară a acestora. Doi dintre aceştia au fost reţinuţi în 28 noiembrie 2019, chiar în timp ce descărcau marfa, inclusiv heroina, însă ceilalţi doi au reuşit să fugă. Potrivit legislaţiei germane, persoana solicitată este cercetată pentru savârşirea infracţiunii de import ilegal comis în coautorat şi trafic ilegal cu substanţe stupefiante în cantitate semnificativă, pedepsita cu închisoarea de până la 15 ani.
Bărbatul este recidivist, fiind condamnat în România, în 2018, la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni cu suspendarea condiţionata a executarii pedepsei pe o durata de 3 ani şi 4 luni pentru savârşirea infracţiunii de contrabandă.
”Curtea apreciază că persoana solicitată nu prezinta suficiente garanţii care să asigure prezenţa sa în faţa autoritaţilor judiciare şi care să înlăture orice risc de sustragere de la derularea procedurilor în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare sau de comitere a unor noi infracţiuni, chiar dacă a declarat că este de acord cu predarea şi în ciuda susţinerilor sale privind vârsta sa, familia numeroasă ori problemele de sănătate ale soţiei sale, acestea nefiind împrejurări care să determine instanţa să aprecieze că arestul la domiciliu sau o altă măsură preventivă mai blândă ar fi suficientă”, se susţine în hotărârea instanţei din 3 februarie, prin care a fost pus in executarea mandatul eruropean de arestare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]