Rămâi conectat

Cultură Educație

Un tătic fericit şi un dascăl eminent

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

A sunat din nou clopoţelul pentru elevii clasei a II-a B, aparţinând de Şcoala Generală nr. 2 din municipiul Sebeş. Sunt un tătic din cei peste 30 de părinţi, care în fiecare zi îşi aşteaptă copilaşii din clasa menţionată mai sus coordonată cu multă competenţă de către doamna învăţătoare Ana Răşinar.
Fiind un părinte iubitor de aceste fiinţe drăgălaşe şi nevinovate, m-am interesat de progresul acestora la învăţătură şi de modul cum s-a încheiat semestrul I din acest an. Am colaborat pentru aceasta cu mai mulţi părinţi şi bunici care şi-au înscris copiii şi nepoţii în această clasă remarcabilă şi cu rezultate deosebite, desprinzându-se spre satisfacţia tuturor părinţilor următoarele considerente:
Majoritatea elevilor (aproximativ 98%) au obţinut calificative de „foarte bine”, găsindu-se printre aceştia şi copilul meu; Toţi elevii (fetiţe şi băieţi) au avut un comportament corespunzător, fără abateri disciplinare, depunând interes şi atenţie mărită la toate materiile predate. La aceste rezultate bune obţinute de clasa respectivă au contribuit şi părinţii copiilor care nu au minimalizat rolul lor în educaţia copilaşilor, atunci când aceştia se aflau în vacanţă sau după orele de curs.
Pentru noul semestru care a început cu rezultate foarte bune avem ferma convingere că şi acesta se va situa la nivelul semestrului anterior, iar doamna învăţătoare va trata şi în continuare orele predate la cursuri şi va combina de la caz la caz exigenţa cu metodele pe care le-a acumulat în bogata-i activitate din învăţământul respectiv.
Îi dorim mult succes şi multă sănătate. Semnează în numele tuturor părinţilor, un tătic din municipiul Sebeş
Ion LAZĂR


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare