Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un tânăr „intreprinzător” a furat o cameră de supraveghere de pe un stâlp dintr-o intersecție din Sebeș

Publicat

în

Un tânăr „intreprinzător” a furat o cameră de supraveghere de pe un stâlp dintr-o intersecție din Sebeș

Polițiștii din Sebeș au identificat un tânăr din oraș ca și persoană bănuită de furt. Ar fi sustras o cameră de supraveghere video amplasată într-un loc public din oraș.

La data de 31 august 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat un tânăr, de 30 de ani, din Sebeș, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată la data de 10 iunie 2021.

Din cercetări a rezultat că în noaptea de 09/10 iunie 2021, acesta a fi sustras o cameră de supraveghere video, amplasată pe un stâlp, în zona unei intersecții din Sebeș.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Dosarul „Van Damme de Bistra”: Ghinionul victimei, „norocul” agresorilor. Camere de supraveghere „oarbe” în momentul agresiunii cu ranga

Publicat

în

VIDEO| Dosarul „Van Damme de Bistra”: Ghinionul victimei, „norocul” agresorilor. Camere de supraveghere „oarbe” în momentul agresiunii cu ranga

Câteodată norocul te lovește din neant, vine pur și simplu din nimic, dar câteodată ți-l faci cu mâna ta – precum spune o vorbă înțeleaptă, iar în cazul dosarului „Van Damme de Bistra” și a camerelor de supraveghere „oarbe”, în momentul agresiunii victimei cu obiecte contondente, „nimeni” , cel mai probabil, nu o să știe niciodată, are să rămână o dilemă: a fost „lucru manual” ori „intervenție divină”?

Cert este că acele persoane ce au dat dovadă de o violență ieșită din comun asupra celui ce a „ciripit” la poliție cu privire la o petrecere ilegală desfășurată în perioada stării  urgență și carantină în pensiunea ce aparține soției unui polițist, pensionat ulterior fulgerător, sunt „norocoșii” acestei situații de „nefuncționalitate” a unor dispozitive ce ar fi trebuit să funcționeze în permanență cu scopul de a oferi siguranță celor ce aleg să fie turiști în zona Bistra din județul Alba și – nu în ultimul rând – pentru respectarea normelor în vigoare.

Citește și: VIDEO| Dosarul „Van Damme de Bistra”: „Școlit” cu ranga după ce a „ciripit” la poliție. 9 luni de la agresiune și o anchetă în plop

Electrica Furnizare Discount

Astfel, după ce victima a fost agresată au fost solicitate înregistrări ale camerelor de supraveghere de către organele abilitate, dar ca „prin minune” și cu ajutorul societății ce se ocupa tocmai de administrarea acestor camere s-a „dovedit” faptul că în momentul agresiunii dispozitivele de supraveghere nu funcționau, iar atât administratorul pensiunii cât si firma care se ocupa de aceste dispozitive au fost spectatori într-un episod „nici usturoi nu am mâncat și nici gura nu ne-a mirosit” și-au scăpat fără nici măcăr o sancțiune ori amendă, altfel, dacă aceste dispozitive ar fi funcționat, probabil că, agresorii ar fi fost identificați cu ușurință, ori o mai mare ușurință, iar la 9 luni de la nefericitul eveniment, în care Dorel R. a fost agresat fizic cu răngi și mașina în care se afla alături de proprietara bunului mobil distrusă, nu ar fi fost în plop, iar agresorii ar fi fost pedepsiți – indiferent de cine sunt.

„Am să fac publice absolut toate aspectele, fiindcă astfel de situații nu sunt singulare în România, aceste găști de interes ce protejează infractori este necesar să dispară, iar în fața legii să fim toți egali”, declară Dorel R. în exclusivitate pentru ZiarulUnirea.ro

 

Citește mai mult

Ştirea zilei

DOCUMENT| NOI COMPLETĂRI la măsurile anti-Covid, hotărâte de autorități. Certificat VERDE pentru intrarea în mall

Publicat

în

DOCUMENT| NOI COMPLETĂRI la măsurile anti-Covid, hotărâte de autorități. Certificat VERDE pentru intrarea în mall

În urma noilor restricții intrate în vigoare, începând cu data de 25 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre pentru reglementarea măsurilor la nivelul județul Alba.

Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se va face numai cu certificatul verde, pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, iar pentru magazinele esenţiale, se poate intra fără certificat verde, a spus Arafat la Palatul Victoria.

Electrica Furnizare Discount

CLICK AICI PENTRU A VIZUALIZA HOTARAREA CU NOILE REGULI ȘI MĂSURI ANTI-COVID-19

”Dacă nu ai certificat verde, mergi la farmaciile care nu sunt în mall. Dacă nu ai certificat verde, mergi la magazine care nu sunt în mall”, a spus Raed Arafat.

El a precizat că esenţiale sunt magazinele care comercializează alimente. ”În rest, în mall-uri se intră cu certificat verde”, a mai spus Arafat.

CLICK AICI PENTRU A VIZUALIZA ANEXA HOTĂRÂRII NOILOR REGULI ȘI MĂSURI ANTI-COVID-19

Secretarul de stat a precizat că, în cazul copiilor sub vârsta vaccinării, aceştia nu pot intra în zonele unde se impune obligativitatea certificatului verde decât dacă sunt însoţiţi de adulţi care sunt vaccinaţi.

În clădirile publice, oficiale, este obligatorie prezentarea cefrtificatului verde pentru vaccinat sau cel trecut prin boală sau testat, pentru toţi cei care nu lucrează în acea clădire. ”Oamenii care vin cu treabă vor trebui să prezinte certificatul”, a spus el, arătând că, în cazul clădurilor private cu peste 50 de persoane, la fel se va prezenta certificatul verde, dovada trecerii prin boală sau cu test.

În privinţa angajaţilor, Raed Arafat a precizat că prevederea nu poate fi făcută prin Hotărâre de Guvern, ci prin modificare legislativă, propunerea legislativă fiind deja trimisă la Parlament.

Întrebat dacă la manifestările religioase se impune prezenţa cu certificat verde, Raed Arafat a spus că este o decizie luată la nivelul CNSU şi nu se va impune certificatul verde.

Alte restricţii vizează interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22,00-05,00, cu anumite excepţii, oprirea activităţii tuturor agenţilor economici la ora 21, închiderea barurilor, cluburilor şi discotecilor, interzicerea evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), a concertelor şi spectacolelor, interzicerea participării spectatorilor la competiţiile sportive.

Activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

De asemenea, programul de lucru trebuie să se desfăşoare în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puţin 50% din angajaţi;

Totodată, masca de protecţie redevine obligatorie în toate spaţiile publice închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

Tot de luni, elevii din grădiniţele şi şcolile de stat intră în vacanţă pentru două săptămâni şi se suspendă activitatea afterschool-urilor.

Totuşi, articolul din hotărârea CNSU care viza suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în grădiniţele şi şcolile private nu a fost preluat în hotărârea de Guvern ulterioară, astfel că acestea pot primi elevii. Guvernul se reuneşte, luni, la ora 11.00, pentru a „remedia” această „scăpare”, a afirmat ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu.

Citește mai mult

Ştirea zilei

„Comisarul Cattani”, Traian Berbeceanu: „Polițistul anului” surprins în trafic în timp ce încălca legea

Publicat

în

„Comisarul Cattani” , Traian Berbeceanu: „Polițistul anului” surprins în trafic în timp ce încălca legea

Traian Berbeceanu nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare suplimentară. Fostul polițist a avut mai multe funcții importate, printre care se numără și cea de șef de cabinet al ministrului de Interne și fost prefect al Capitalei. Chiar dacă a câștigat statutul de „Polițistul anului” de mai multe ori, iată că și el încalcă legea.

Traian Berbeceanu, poreclit „Comisarul Cattani”, este o figură extrem de cunoscută în România. Original din Deva, bărbatul a ieșit la pensie din poliție, comisar-șef în rezervă, primind chiar și titlul de „Polițistul anului” în 2007 și 2013 la categoria „Combaterea Criminalității Organizate”. După o carieră plină de succes în poliție, Berbeceanu a decis să intre și în politică. A ocupat fotoliul de șef de cabinet al ministrului de Interne, a fost prefect al Capitalei, iar în prezent este membru al PNL Deva.

Electrica Furnizare Discount

În ciuda funcțiilor pe care le-a avut de-a lungul timpului și distincțiile primite, „Comisarul Cattani” este totuși un om ca oricare altul, care poate face și greșeli. Marți, el a fost surprins pe picior greșit, în timp ce se aflat în trafic. Conform informațiilor transmise de reporterii FLUX 24, Traian Berbeceanu, „Polițistul anului”, a fost surprins conducând fără centura de siguranță.

sursa: flux24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare