Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un tânăr din Vinţu de Jos fără permis şi mort de beat a furat maşina unui prieten şi a provocat un accident

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr de 24 de ani din comuna Vinţu de Jos i-a furat autoturismul unui prieten din Vurpăr, fără a avea permis de conducere şi având o alcoolemie de de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a dat volanul pe mâna unui alt prieten ameţit de aburii alcoolului rezultând un accident rutier soldat cu pagube materiale, în urma căruia conducătorul autoturismului care l-a provocat, a părăsit locul accidentului.

 Totul s-a petrecut aseară 23 aprilie, ora 20.12, poliţiştii Secţiei nr. 2 de Politie Rural Vinţu de Jos, fiind sesizaţi la 112 de cu privire la faptul că, pe raza comunei s-a produs un accident rutier. Aceştia s-au deplasat la faţa locului, iar din primele cercetări au constatat că în data de 23 aprilie, ora 19.00, T.S.N., de 24 de ani, din comuna Vinţu de Jos, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu un prieten din localitatea Vurpăr, i-a furat autoturismul ce era parcat în curtea locuinţei cu cheile în contact şi, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, a condus maşina până în centrul comunei. Aici s-a întâlnit cu P.A.N., de 20 de ani, care nu avea nici el permis de conducere, căruia i-a dat pe mână autoturismul şi au pornit spre satul Vurpăr să înapoieze maşina proprietarului.

Pe strada Principală P.A.N. a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat frontal cu maşina într-un alt autoturism condus regulamentar de o tânără de 23 de ani, din Vinţu de Jos. Speriat probabil de consecinţele pe care le întrevedea printer aburii alcoolului tânărul a părăsit locul accidentului, autoturismul fiind identificat ulterior la domiciliul proprietarului.
În urma testării cu aparatul etilotest, pentru T.S.N., a rezultat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat iar pentru P.A.N. a rezultat o valoare de 0.26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrucât ulterior T.S.N. a refuzat să fie condus la spitalul din Alba Iulia pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie, conform procedurilor legale, riscă acum până la 7 ani de închisoare doar pentru această infracţiune.

În continuare el este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere, refuz de recoltare probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie, părăsirea locului accidentului produs ca urmare a unei infracţiuni şi furt calificat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea