Un tânăr avocat, membru al Baroului Alba, a reușit să ,,scoată” partidul lui Vanghelie de pe listele electorale

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Avocatul albaiulian Mihai Rad era cât pe-aci să-i invalideze şi fostului primar “care este” candidatura. A ratat la mustaţă datorită confuziei termenului de la data şi locul publicării hotărârii Biroului Electoral.

A ratat la mustaţă, datorită timpului limitat.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În urmă cu trei zile, ORGANIZATIA SECTOR 5 BUCUREŞTI A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT a contestat în instanţă Hotărârea emisă de Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti, care viza candidaturile cuprinse în lista de candidaţi din partea Partidului Social Democrat Independent pentru Consiliul Local al Sectorului 5, motivat de faptul că propunerea de candidatură a fost semnată de către o persoană, fără a fi menţionate numele, prenumele şi funcţia semnatarului.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Conform legii de organizare a alegerilor locale, propunerea de candidatură trebuia semnată de către preşedintele filialei PSDI a Municipiului Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a respins contestaţia, considerând că propunerea de candidatură corespunde exigenţelor art. 47 alin. 1 din Legea nr. 115/2015, opinia instanţei fiind în acord şi cu concluziile procurorului de şedinţă.

ORGANIZAŢIA SECTOR 5 BUCUREŞTI A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT a fost reprezentată de tânărul avocat Mihai Rad din Baroul Alba, care deşi a avut o pledoarie convingătoare, totuşi, instanţa nu a fost de acord cu opinia exprimată de acesta.

În acea situaţie, ORGANIZAŢIA SECTOR 5 BUCUREŞTI A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT a formulat apel într-un termen de 24 de ore de la pronunţarea hotărârii instanţei de fond, cale de atac ce s-a judecat azi, 22.08.2020.

În cadrul şedinţei de judecată, avocatul Mihai Rad a susţinut cererea de apel, iar pledoaria sa a avut succes de această dată.

De altfel, chiar şi procurorul de caz a susţinut ca hotărârea instanţei de fond nu este legală, iar contestaţia formulată de ORGANIZAŢIA SECTOR 5 BUCUREŞTI A PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT trebuie admisă.

După mai multe ore de analiză şi deliberare, Tribunalul Bucureşti a decis anularea sentinţei pronunţate de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti şi în evocarea fondului cauzei a admis contestaţia, anulând Hotărârea emisă de Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti şi a respins candidaturile cuprinse în lista de candidaţi din partea Partidului Social Democrat Independent pentru Consiliul Local al Sectorului 5.

Sursa: romanialibera.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419