Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un spital din România și-a EVACUAT secția ATI, din cauza infecțiilor nosocomiale cu germeni multirezistenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un spital din România și-a EVACUAT secția ATI, din cauza infecțiilor nosocomiale cu germeni multirezistenți

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” a anunţat, vineri, că operaţiunile de curăţenie înaltă cu nebulizări virucide şi bactericide şi de prelevare de probe bacteriologice, începute în urmă cu cinci zile, au fost finalizate „cu succes”, probele fiind negative. Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, în prezent, activitatea zonei ATI a unităţii sanitare este „complet funcţională”, activitatea generală a spitalului nefiind oprită niciun moment.

„Deşi spitalul beneficiază de condiţii deosebite de presurizare controlată cu instalaţii specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcţie de necesitatea momentului), în practica curentă a unităţii noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creştere continuă a gradului de siguranţă a pacienţilor. În cadrul spitalului există cazuri de pacienţi, internaţi şi trataţi, care au infecţii severe, ceea ce impune asigurarea unor condiţii de siguranţă maximă la realizarea intervenţiilor chirurgicale specifice”, se explică în comunicat.

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” are aprobată o structură de două paturi ATI COVID-19, dintr-un total de 28, acestea fiind alocate în caz de necesitate în postoperator, prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluţiei pre sau postchirurgicale, incluzând actul chirurgical terapeutic.

„Capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica proprie, la nivel de spital, este proiectată şi executată pentru a deservi, în regim normal de consum, toate paturile de ATI (28), săli operatorii (8), preanestezii (8), etc. În cazul tratării pacienţilor COVID-19, capacitatea maximă de livrare oxigen poate acoperi maximum cinci paturi ATI (la un regim de livrare 60 litri/min/caz), cu imposibilitatea efectuării altor activităţi medicale care ar necesita oxigen, pentru pacienţi COVID sau non-COVID, a transmis unitatea sanitară.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea