Rămâi conectat

Actualitate

Un spital COVID din România apelează la mila publică pentru medicamente: ”Am adunat 56 de milioane și ne-am dus cu ei la farmacie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un spital COVID din România apelează la mila publică pentru medicamente: ”Am adunat 56 de milioane și ne-am dus cu ei la farmacie”

Managerul spitalului din orașul dâmbovițean Găești, conferențiar universitar doctor Laurenţiu Beluşică, susține că în unitatea medicală pe care o conduce o sută de pacienți sunt îngrijiți de un singur medic și de șase asistente.

Din cauza afluxului foarte mare de bolnavi de COVID-19, în luna octombrie managerul a fost nevoit să apeleze la mila publică pentru a face față cheltuielilor care s-au triplat în ultima perioadă.

Laurențiu Belușică a precizat că pe luna octombrie Casa de Asigurări de Sănătate a decontat cheltuieli pentru 50 de pacienți, în condițiile în care la spitalul din Găiești au fost internați 300 de bolnavi.

” În luna octombrie eu am plătit din economiile spitalului medicație și oxigen pentru 250 de pacienți în plus față de ce mi-a decontat Casa de Asigurări. Asta e realitatea. Ne trebuie bani pentru orice. În medicină totul costă, nimic nu vine din extern. Au venit la mine găieștenii și mi-au spus că au strâns 56 de milioane. Ne-am dus la farmacie, am cumpărat medicamente și după trei zile au început doctorii să țipe iar că nu au medicamente. Ia-o iar de la început. Atunci am zis că fac niște cutii, urne mobile, și ce-or da oamenii, om vedea”, a precizat medicul Laurențiu Belușică.

Acesta a precizat că spitalul ”a ieșit la lumină” datorită donațiilor venite din partea cetățenilor, dar și din partea societăților private din Găiești care s-au mobilizat în urma apelului lansat de directorul spitalului.

”Au dat ei, au dat și firmele și uitați că ne descurcăm, avem și oxigen acum, dar din banii noștri, nu din banii statului. Este o sumă de bani care ne-a scos la lumină dar cu mare dificultate. Nu vreți să știți cu ce probleme”, a precizat Laurențiu Belușică.

Managerul spitalului din Găești a atras atenția că este aproape imposibil ca o societate de stat să facă achiziții în regim de urgență, chiar dacă banii au venit din donații și nu de la stat.

”Deci. Primesc bani în asociația spitalului cu dedicație să cumpăr oxigen. Aflu însă că sistemul nu permite unei asociații a unui spital să facă aceasta achiziție. Dacă dau banii spitalului, pot cumpăra cu ei peste 4- 5 luni. Deci o să fie buni în valul 5 sau 6.

Sistemule, nu faci tu covid să fii pacientul meu să te tratez eu cu tinctură de talpa gâștei și nectar de …. babei!!? Noroc că știm legislație și mâine luam 16 tuburi de oxigen. Mai respiram câteva zile”, este mesajul postat pe Facebook de directorul spitalului din Găești.

Acesta a precizat pentru Ziare.com că, din cauza epuizării fizice și psihice a personalului, dar și a pacienților care se află internați la Găești, a apelat la doi psihologi care s-au oferit voluntari să suțină moralul asistentelor medicale, dar și bolnavilor.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea