Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un șofer, aproape de comă alcoolică, depistat și reținut pentru 24 de ore. Riscă închisoarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un conducător auto, depistat și reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Cluj-Napoca pentru că a condus având o alcoolemie de peste 2,00 g/l alcool pur în sânge.

alcooltestŞoferul, un clujean de 45 de ani, a fost tras pe dreapta de poliţişti pe strada Căpitan Grigore Ignat.

”În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că bărbatul se afla sub influenţa alcoolului, analizele de laborator stabilind că avea o alcoolemie de peste 2,00 g/l alcool pur în sânge”, spun oamenii legii.

Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Poliţiştii clujeni le recomandă şoferilor să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

”Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, transmit reprezentanţii IPJ Cluj, scrie citynews.ro.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea