Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un singur caz de RUJEOLĂ în Alba: Peste 60 de cazuri confirmate în 2023 și 2 focare, în rândul populației nevaccinate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un singur caz de RUJEOLĂ în Alba: Peste 60 de cazuri confirmate în 2023 și 2 focare, în rândul populației nevaccinate

În județul Alba, în anul 2023, s-au înregistrat 74 de cazuri suspecte de rujeolă, din care 66 de cazuri confirmate. În prezent, este confirmat un singur caz și nici un focar activ.

Au fost depistate și 2 focare, unul la Aiudul de Sus care s-a manifestat pe parcursul lunilor iunie, iulie și august și în care s-au înregistrat 29 de cazuri și 1 focar la Mihalț care s-a manifestat în lunile iulie și august și a cuprins 8 cazuri. Boala s-a manifestat în comunități, nu în colectivități, în principal în rândul populației rrome, nevaccinate. În prezent în județul Alba există 1 singur caz activ confirmat și niciun focar.

Citește și: Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, cu ce avem de-a face

ROR este un vaccin combinat care protejează împotriva a 3 boli – rujeola, oreionul și rubeola. Vaccinarea copiilor este recomandată și costurile sunt acoperite integral de către Ministerul Sănătății. În Alba, în perioada 01.01 – 06.12.2023 au fost imunizați cu ROR 3816 copii, din care 1941 copii de 12 luni și 1875 – copii de 5 ani.

Conform Calendarului Național de Vaccinare, în România, copiii trebuie să primească 2 doze de vaccin ROR – prima, la 12 luni, iar a doua, la 5 ani. În situatii speciale, ROR poate fi administrat la sugari începând de la 9 luni. Persoanele care primesc două doze de vaccin ROR în copilărie, conform Programului Național de Vaccinare, dobândesc protecție pe viață. Vaccinarea se realizează în cabintele medicilor de familie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea