Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Un proiect de Hotărâre CL Alba Iulia propune NEAVIZAREA PUZ-ului pentru Lidl. Dacă va fi aprobat, supermarketul NU va mai fi construit în centrul municipiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PUZ-ul pentru construirea supermarketului Lidl, în centrul municipiului Alba Iulia, a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei de organizare si dezvoltare urbanistica și Comisiei tehnice de urbanism, iar consilierii locali trebuie să decidă, în ședința din 22 iunie, dacă țin cont de această decizie.

În cazul în care CL Alba Iulia va aproba Hotărârea în forma prezentată pe Ordinea de zi: ”Nu avizează Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE SPAŢIU COMERCIAL LIDL, ALBA IULIA, STR TUDOR VLADIMIRESCU”, compania Lidl va trebui să reia demersurile pentru amplasarea construcției în altă parte.

Potrivit raportului de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre, cele două comisii au dat aviz nefavorabil deoarece ”propunerea urbanistică nu se încadrează în reglementările propuse prin PUZ în curs de elaborare, care prevede pentru zona studiată o structură urbană cu un regim de înălțime mai mare, care să susţină frontul construit la strada Tudor Vladimirescu și funcţiuni specifice unei zone centrale a municipiului Alba lulia”.

Demersurile pentru deschiderea unui nou magazin Lidl, în centrul municipiului Alba Iulia, în spațiul de lângă vechea piață ”Sifor”, au început în urmă cu aproximativ o lună, compania anunțând că a elaborat și depus la autoritățile competente prima versiune a planului de urbanism.

Reamintim că pe locul respectiv, având drept adresă str. Tudor Vladimirescu nr.18, inițial, se dorea ridicarea unor locuințe colective, iar apoi, într-o ședință de consiliu local din anul 2015, s-a aprobat un plan urbanistic zonal pentru o construcție cu funcțiunea de spații comerciale – centru comercial, galerie comercială, care va aparține unui alt cunoscut lanț de supermarketuri.

De atunci și până în prezent nu prea s-a mai făcut nimic, în afară de o igienizare a terenului respectiv și blocarea accesului auto, astfel încât să nu mai poată fi folosit drept parcare publică gratuită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea