Un proiect de Hotărâre CL Alba Iulia propune NEAVIZAREA PUZ-ului pentru Lidl. Dacă va fi aprobat, supermarketul NU va mai fi construit în centrul municipiului

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

PUZ-ul pentru construirea supermarketului Lidl, în centrul municipiului Alba Iulia, a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei de organizare si dezvoltare urbanistica și Comisiei tehnice de urbanism, iar consilierii locali trebuie să decidă, în ședința din 22 iunie, dacă țin cont de această decizie.

În cazul în care CL Alba Iulia va aproba Hotărârea în forma prezentată pe Ordinea de zi: ”Nu avizează Planul Urbanistic Zonal „CONSTRUIRE SPAŢIU COMERCIAL LIDL, ALBA IULIA, STR TUDOR VLADIMIRESCU”, compania Lidl va trebui să reia demersurile pentru amplasarea construcției în altă parte.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit raportului de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre, cele două comisii au dat aviz nefavorabil deoarece ”propunerea urbanistică nu se încadrează în reglementările propuse prin PUZ în curs de elaborare, care prevede pentru zona studiată o structură urbană cu un regim de înălțime mai mare, care să susţină frontul construit la strada Tudor Vladimirescu și funcţiuni specifice unei zone centrale a municipiului Alba lulia”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Demersurile pentru deschiderea unui nou magazin Lidl, în centrul municipiului Alba Iulia, în spațiul de lângă vechea piață ”Sifor”, au început în urmă cu aproximativ o lună, compania anunțând că a elaborat și depus la autoritățile competente prima versiune a planului de urbanism.

Reamintim că pe locul respectiv, având drept adresă str. Tudor Vladimirescu nr.18, inițial, se dorea ridicarea unor locuințe colective, iar apoi, într-o ședință de consiliu local din anul 2015, s-a aprobat un plan urbanistic zonal pentru o construcție cu funcțiunea de spații comerciale – centru comercial, galerie comercială, care va aparține unui alt cunoscut lanț de supermarketuri.

De atunci și până în prezent nu prea s-a mai făcut nimic, în afară de o igienizare a terenului respectiv și blocarea accesului auto, astfel încât să nu mai poată fi folosit drept parcare publică gratuită.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

Marius 17 iunie 2018 at 9:17

Pai ii puneti pe cei de la LIDL sa faca parcare sub magazin si asa e mai inalta constructia !

apoliticul 17 iunie 2018 at 9:49

Nu au cotizat destul…

Haules Baules 17 iunie 2018 at 10:59

Bă, ce dăștept esti! Cand dadeau aprobari in alte zone sarea pesedeul ca astia omoara micii comercianti, ca aglomereaza traficul, ca astea nu au ce cauta in zonele centrale, ci cat mai la periferie. Daca se face, inseamna ca au cotizat destul. Daca nu se face inseamna ca nu au cotizat destul. Fi-mi-ar scârbă!

Lady gaga 17 iunie 2018 at 11:17

Prefera sa ramana in centru mizeria aia decat sa faca un supermarket decent zic eu.

HH 19 iunie 2018 at 12:12

ZONA POATE FI ” INOBILATA” DE O CONSTRUCTIE CU O ARHITECTURA DECENTA, DE UN MIC PARC/ LOC DE JOACA NU DE UN NOU ” MAGAZIN SATESC” SI IN PLIN CENTRU ORASULUI !!! SIGUR CA NU TREBUIE SA STEA ASA INFECTA !

Gogu 17 iunie 2018 at 11:32

Sa fie la mijloc vreun”dezvoltator imobiliar” sau vreo benzinarie care „se incadreaza ” perfect in planul urbanistic a lui Mirciulica.Vom vedea……

roman...de roman 17 iunie 2018 at 11:34

Unde draq (in afara de Rrhhomanica !) se poate construi un supermarket in centrul orasului ? Nu e destula inghesuiala pe centrul Balgaradului ? Lidl are nevoie de locuri de parcare pt clienti !

Ics 17 iunie 2018 at 13:13

Peste drum construiește cineva cunoscut…iar Lidl il încurcă…

motzu' 18 iunie 2018 at 15:13

Mercur….eanul:)))) Am ghicit?:)

Angelo 17 iunie 2018 at 20:16

Alba Iulia a rămas muuuult în urma altor reședințe de judet. Când ajung în oraș parca călătoresc în timp. Supermarketuri mai deloc. Dacă întrebi de plata cu cardul în rate… se uita la tine ca la mașini străine și te trimite la banca. Domnul primar se ocupa cu ridicat de mașini și taxe pe locuri de parcare. El când vrea puțin aer de oraș merge la Sibiu sau la Cluj?

Marcel Doiț 18 iunie 2018 at 17:18

N-au sărit cu șpaga la Hava și nu primesc aviz?

HH 18 iunie 2018 at 22:06

SPER SA NU SE CONSTRUIASCA LIDL, ORASUL ARE NEVOIE IN ZONA CENTRALA DE ALTFEL DE CLADIRI, NU DE UN „MAGAZIN SATESC” !

CIUFU 19 iunie 2018 at 17:31

DACA CINEVA PLATESTE CEVA PRIMARIEI E BINE DAR DACA NU PLATESTE NIMENI IMPOZIT PENTRU SPATIUL PLIN DE GUNOAIE E SI MAI BINE.
DE CE SA IEI BANI PE TEREN CIND POTI SA NU IAI NIMIC?

HH 20 iunie 2018 at 13:40

TERENUL E PRIVAT SI ACUM SE PLATESTE IMPOZIT ! PRIMARIA POATE SI TREBUIA SA IMPUNA, DEMULT , PROPPRIETARULUI SA IL MENTINA CURAT SI SA-L IMPREJMUIASCA !

Comentariile sunt oprite