Un preot care a sfidat măsurile de urgență împotriva pandemiei s-a trezit cu poliția la ușile bisericii. A fost amendat cu 5.000 de lei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Un preot care a sfidat măsurile de urgență împotriva pandemiei s-a trezit cu poliția la ușile bisericii. A fost amendat cu 5.000 de lei

Un preot din Iași a încălcat cele mai importante măsuri de urgență ale Ordonanței Militare anunțate ieri seară și a ținut, cu biserica plină ochi de enoriași, slujba Sfintei Liturghii. Însă a fost întrerupt, în timpul acesteia, de polițiști, iar preotul a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru că a sfidat și încălcat prevederile ordonanței.

Slujba de la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Dumbrăvița a fost întreruptă de polițiști, iar preotul a fost amendat cu suma de 5.000 de lei.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La data de 22.03.2020, orele 09:35, patrula din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Pașcani de pe zona Sud-Est, formată din Ag. șef Gherasim Daniel și ag. Ailenei Lucian, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Dumbrăvița, comuna Ruginoasa, județul Iași, preotul paroh Penchiu Emanuel a oficiat activități religioase în interiorul bisericii cu un număr de 52 de persoane, motiv pentru care slujba a fost întreruptă, persoanele au fost evacuate din biserică, iar preotul Penchiu Emanuel a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 de lei pentru încălcarea prevederilor ordonanței Militare nr. 1/2020.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Surse: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419