Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un poștaș din Alba și-a însușit pensiile restante, de peste 17.000 de lei, ale unei vârstnice

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un poștaș din Alba și-a însușit pensiile restante, de peste 17.000 de lei, ale unei vârstnice

Un poștaș din județul Alba a fost trimis în judecată pentru delapidare, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, după ce și-a însușit pensiile restante ale unei vârstnice, în valoare de 17.240 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În perioada august – septembrie 2021, inculpatul, în calitate de factor poștal în cadrul Companiei Naționale „Poșta Română” SA, și-a însușit din gestiune suma de 17.240 lei, reprezentând pensii restante cuvenite unei pensionare, a atestat în mod necorespunzător adevărului în evidențele poștale și pe mandatul de pensie că a predat suma de 17.240 lei pensionarei, a completat seria și nr. cărții de identitate a pensionarei și a contrafăcut semnătura acesteia, cauzând Companiei Naționale „Poșta Română” SA – Sucursala Brașov un prejudiciu în cuantum de 17.240 lei.

Judecătorul de cameră preliminară reţine că Judecătoria Alba Iulia este competentă să judece infracțiunile cu care a fost sesizată prin rechizitoriul parchetului, atât din punct de vedere material, cât şi teritorial.

În raport cu cele mai sus menţionate, în baza art. 346 alin. (1) Cod procedură penală va constata legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 04.01.2023, emis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a administrării probelor în faza de urmărire penală şi a efectuării actelor de urmărire penală.

„În baza art. 346 alin. (1) Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 04.01.2023, emis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a administrării probelor în faza de urmărire penală şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpat, trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunilor de: delapidare prev. de art. 295 alin. 1 C.pen., fals material în înscrisuri oficiale prev. de art. 320 alin. 1 și 2 C.pen., fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 C.pen.; uz de fals prev. de art. 323 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.”, se arată în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: ”Statu la vase”, obicei unic în țară ce are loc în lunea Paștelui la Șugag. 14 perechi de tineri căsătoriți au pregătit bucate alese şi au primit daruri pentru casă în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Statu la vase”, obicei unic în țară ce are loc în lunea Paștelui la Șugag. 14 perechi de tineri căsătoriți au pregătit bucate alese şi au primit daruri pentru casă în acest an Un obicei unic în ţară, vechi de sute de ani, are loc și în 2024, în a doua zi de Paște, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea