Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un pompier din Alba Iulia, aflat în timpul liber, a acordat primul ajutor victimei din accidentul rutier de joi seara. Un OM care salvează vieți, erou de profesie

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fi pompier înseamnă să priveşti zilnic moartea în ochi, să înfrunţi flăcările, inundaţiile şi multe alte pericole ca să salvezi vieţi nevinovate. Pompier nu eşti doar în timpul programului de lucru, ci oricând cineva are nevoie de ajutor. A dovedit asta un salvator din Alba Iulia, care a ajutat o femeie rănită în urma unui accident rutier deşi se afla în timpul său liber.

Lucian Mateș locuiește în zona unde joi seara s-a produs un accident mortal. Acesta se întorcea de la cumpărături când conducătorul unui taxi a lovit o femeie pe trecerea de pietoni. Bărbatul și-a dat seama că e posibil ca femeia sa aibă răni grave, de acea nu a lăsat pe nimeni să o miște, i-a acordat primul ajutor și a încercat să o țină în siguranţă până la sosirea colegilor săi de la SMURD.

Femeia de 60 de ani, victima accidentului, era prinsă sub roțile taxiului, avea răni la cap, spun martorii nefericitului eveniment. Mai mulți oameni au urmat exemplul lui Lucian și au intervenit la rândul lor ridicând mașina.

Citește și: FOTO/VIDEO: Accident MORTAL la Alba Iulia. O femeie de 60 de ani a decedat după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni, pe strada Tudor Vladimirescu, zona Casa de Pensii

Lucian Mateș este din Alba Iulia, dar lucrează ca pompier în cadrul ISU Cluj, unde face naveta. Este căsătorit și are doi băieți.

Martorii povestesc cum “un pompier aflat în zonă i-a acordat primul ajutor femeii. Ne mândrim că avem așa oameni. Femeia a zăcut minute bune până s-au adunat oamenii și au ridicat mașina. E ușor să stai cu mâna în sân să te uiți la cineva cum acordă primul ajutor.”

“Soțul meu, sunt mândră. E un om dedicat în ceea ce face. Deși nimeni nu a avut curaj să o ajute, el a ajuns acasă cu mâinile pline de sânge”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Anda, soția eroului de joi seara.

Teribilul accident s-a petrecut după ce un conducător auto, aflat la volanul unui taxi, nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 60 de ani care traversa regulamentar strada. În urma impactului, victima a decedat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea