Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Un patron din Alba Iulia, cercetat pentru evaziune fiscală cu consecinţe deosebit de grave – 3.318.000 de lei prejudiciu

Bogdan Presecan

Publicat

în

Adriana Cristina Moldovan din Alba Iulia este acuzată că, în calitate de administrator al unor societăți comerciale, împreună cu un bărbat din judeţul Neamţ, a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de  3.318.771  lei. Adriana Cristina Moldovan este administrator şi asociat la societatea Stone Company SRL Ciugud

“Luni, 25 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracţională faţă de M.A.C., de 45 de ani, din Alba Iulia şi B.D.V., din Păstrăveni, Neamţ, precum şi alţi 20 de învinuiţi, cercetați sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi folosirea în interes personal a creditului societăţii (fapte prev. de art. 9 al. 1, lit. c, rap. la art. 9 al. 2 din Legea 241/2005 precum şi de art. 29, al.1, lit. a, din Legea 656/2002  şi art. 272, al. 2, din Legea 31/1990).

Din cercetări a rezultat că în perioada  ianuarie  – decembrie 2011, cei doi învinuiţi, care pe rând au fost administratori a două societăţi comerciale din Alba Iulia şi Ciugud, având ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al cărnii şi produselor din carne respectiv fabricarea de mobilă, au emis facturi fictive de livrare marfă şi prestări servicii, către un număr de 20 de societăţi comerciale din judeţele Alba, Cluj, Mureş şi Buzău, documente care ulterior au fost înregistrate în evidenţele contabile ale respectivilor beneficiari.

Valoare totala a facturilor emise şi evidenţiate în contabilităţile societăţilor respective a fost de 10.288.193 lei,  fiind creat în acest fel un prejudiciu bugetului consolidat al statului, în valoare de 3.318.771 lei.

Dosarul a fost declinat în favoarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, pentru conexare la un alt dosar în care sunt efectuate cercetări şi faţă de alte persoane care au legătură cu această cauză”, se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Postul Crăciunului 2023: Zilele cu dezlegare la pește pentru creștinii care țin post

Ziarul Unirea

Publicat

în

Postul Crăciunului 2023: Zilele cu dezlegare la pește pentru creștinii care țin post

Postul Crăciunului 2023 este considerat un post ușor datorită numărului mare de zile în care este dezlegare la pește, ulei și vin.

 

Postul Crăciunului a început pe 14 noiembrie 2023 şi se termină în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2023. Postul Naşterii Domnului durează 40 de zile şi se numără printre cele mai importante perioade din calendarul creştin ortodox.

Citește și: Târg de Crăciun 2023, la Alba Iulia: Când va avea loc marea deschidere și aprinderea iluminatului festiv

Postul Crăciunului, decembrie 2023. Zilele cu dezlegare la peşte

Citește și: Calendar Ortodox luna DECEMBRIE 2023: Sfântul Nicolae și Nașterea Domnului, sărbătorile acestei luni

2 decembrie: Sfântului Prooroc Avacum
3 decembrie: Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica
4 decembrie: Sfânta Muceniță Varvara
5 decembrie: Sfântul Sava cel Sfințit
6 decembrie: Sfântul Ierarh Nicolae – sărbătoare cu cruce roșie
7 decembrie: Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Argeș – sărbătoare cu cruce neagră
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf
12 decembrie: Sfântul Spiridon
13 decembrie: Sfântul Ierarh Dosoftei
16 decembrie: Sfântul Proroc Agheu
17 decembrie: Sfântul Proroc Daniel
18 decembrie: Sf Cuv. Daniil Sihastrul

Ce înseamnă „dezlegarea la peşte”

În Biserica ortodoxă, există zile de post în care s-a rânduit să se facă dezlegare la peşte. Acest lucru înseamnă consumarea mâncărurilor de post, plus untdelemn, vin şi peşte, însă oprirea de la hrana cu carne, brânză, lapte şi ouă, potrivit doxologia.ro.

Zilele de post cu dezlegare la peşte nu sunt nicidecum zile de încălcare a postului, ci zile de post cu mângâiere, în care postirea ca jertfă ascetică se combină cu bucuria prezenţei Mântuitorului în mijlocul credincioşilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare