Un număr de 15.000 de rezidenți se vor implica în lupta cu coronavirusul și îi vor ajuta pe medicii din spitale

Un număr de 15.000 de rezidenți se vor implica în lupta cu coronavirusul și îi vor ajuta pe medicii din spitale

Medicii din spitale și din Unitățile de Primiri Urgențe vor primi o mână de ajutori din partea rezidenților de la medicina de urgență, boli infecțioase și terapie intensivă. Astfel, un număr de 15.000 de studenți îşi vor întrerupe activităţile din specialităţile lor de bază și se vor implica pentru un management bun al cazurilor de COVID-19.

„Momentan s-au primit dispoziţii din partea DSP-urilor (…) că în aceste situaţii fiecare îşi desfăşoară activitatea normal dacă nu au primit alte indicaţii (…). Există o ordine cumva (…) a tinerilor rezidenţi şi a specialităţilor medico-chirurgicale care vor acţiona în momentul în care numărul de cazuri va creşte şi cu cât numărul va creşte cu atât se vor mobiliza studenţii facultăţilor de medicină şi ulterior inclusiv elevii de la şcolile post-liceale sanitare”, a spus Alexandru Mirea, medic rezident psihiatrie, preşedintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți din România (SMMR).

În România, în momentul de faţă, sunt aproximativ 15.000 de medici rezidenţi.

INFORMARE COVID-19

„În aceşti medici rezidenţi intră inclusiv medicii de laborator, intră medicina de familie. (…) Este o mobilizare foarte importantă, o mobilizare utilă, avem exemplul foarte multor ţări care nu au acţionat într-un timp suficient de scurt”, a mai spus medicul rezident.

Surse: Hotnews

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...