Rămâi conectat

Actualitate

Un număr de 15.000 de rezidenți se vor implica în lupta cu coronavirusul și îi vor ajuta pe medicii din spitale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un număr de 15.000 de rezidenți se vor implica în lupta cu coronavirusul și îi vor ajuta pe medicii din spitale

Medicii din spitale și din Unitățile de Primiri Urgențe vor primi o mână de ajutori din partea rezidenților de la medicina de urgență, boli infecțioase și terapie intensivă. Astfel, un număr de 15.000 de studenți îşi vor întrerupe activităţile din specialităţile lor de bază și se vor implica pentru un management bun al cazurilor de COVID-19.

„Momentan s-au primit dispoziţii din partea DSP-urilor (…) că în aceste situaţii fiecare îşi desfăşoară activitatea normal dacă nu au primit alte indicaţii (…). Există o ordine cumva (…) a tinerilor rezidenţi şi a specialităţilor medico-chirurgicale care vor acţiona în momentul în care numărul de cazuri va creşte şi cu cât numărul va creşte cu atât se vor mobiliza studenţii facultăţilor de medicină şi ulterior inclusiv elevii de la şcolile post-liceale sanitare”, a spus Alexandru Mirea, medic rezident psihiatrie, preşedintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți din România (SMMR).

În România, în momentul de faţă, sunt aproximativ 15.000 de medici rezidenţi.

„În aceşti medici rezidenţi intră inclusiv medicii de laborator, intră medicina de familie. (…) Este o mobilizare foarte importantă, o mobilizare utilă, avem exemplul foarte multor ţări care nu au acţionat într-un timp suficient de scurt”, a mai spus medicul rezident.

Surse: Hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea