Rămâi conectat

Curier Județean

Un nou muzeu în Apuseni pentru prezervarea patrimoniului material și spiritual: Proiectul, la vot în CJ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou muzeu în Apuseni pentru prezervarea patrimoniului material și spiritual: Proiectul, la vot în CJ

În cadrul ședinței Consiliului Județean Alba, din data de 23 martie, printre proiectele ordinii de zi se află și aprobarea încheierii unui acord de asociere între UAT – Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și UAT – Comuna Gârda de Sus prin Consiliul Local al Comunei Gârda de Sus pentru realizarea în comun a Proiectului „Muzeul Cătunelor”.

Prin implementarea proiectului „Muzeul Cătunelor”, Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Consiliul Local Gârda de Sus își propun să salveze patrimoniul material și spiritual, înainte ca acesta să rămână doar în amintirea localnicilor, prin amenajarea, în incitat vechii școli din comună, a unui muzeu etnografic.

Având în vedere că casele tradiționale din Munții Apuseni sunt pe cale de dispariție, într¬una încăperi a clădirii va fi amenajată parțial o casă tradițională, într-o altă sală va fi amenajată o sală de clasă, în timp ce în celelalte încăperi vor fi prezentate ocupațiile tradiționale, portul popular din zonă, țesături, cusături, sculpturi în lemn, obiecte de ceramică etc.

Se estimează un impactul socio – economic pozitiv întrucât prin realizarea acestui proiect, comuna Gârda de Sus și județul Alba vor beneficia de o nouă instituție culturală, de un spațiu care să reprezinte valoarea etnografică a locuințelor tradiționale, a tradițiilor și obiceiurilor din zona Munților Apuseni, un spațiu educativ și recreativ cu scopul de a deveni destinație turistică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție Joi, 25 aprilie, pompierii din Alba Iulia, intervin pe Calea Moților, în jurul orei 11:30, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție. Potrivit IPJ Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru îndepărtarea unor elemente de construcție în mun. Alba Iulia, Calea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea