Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou cimitir la Alba Iulia, în planurile de viitor ale primarului Gabriel Pleșa: Unde va fi amplasat

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou cimitir la Alba Iulia, în planurile de viitor ale primarului Gabriel Pleșa: Unde va fi amplasat

Invitat la radio Unirea FM, edilul municipiului Alba Iulia a vorbit despre planurile de amenajare a unui nou cimitir municipal.

Noi vom da drumul, după ce vom avea buget, unui nou plan urbanistic zonal pentru un nou cimitir municipal. La această oră, noi mai avem maxim 100 de locuri de veci în cimitirul municipal. Până la sfârșitul anului vor fi necesare noi locuri de veci.

Din informațiile pe care le am, aceeași situație există și în cimitirele parohiale. Mă bucur că este o inițiativă privată oarecum, a Arhiepiscopiei Ortodoxe, care cumpărat teren în zona Bărăbanț și vin acum cu un PUZ prin care să amenajeze un nou cimitir. Nouă ne trebuie un nou cimitir municipal, acela va fi al Arhiepiscopiei.

Am identificat un teren care este neconstruibil, fiind pe firul vechi de apă, după baza sportivă ”Constructorul”, unde dorim și ridicarea sălii polivalente de 3.000 de locuri. Desigur, acolo sunt multe proprietăți private. Va trebui să facem un plan urbanistic zonal și să expropriem în interes public. Acele terenuri oricum nu pot fi vândute pentru construcții, doar în scop agricol și atunci am zis că în acea zonă am putea amenaja noul cimitir, fiind și accesul la utilități la îndemână și accesul se poate face ușor. Nu îmi mai doresc încă un cimitir pe deal, iar acest loc este perfect fiind teren drept, pentru a facilita accesul persoanelor în vârstă.

Finanțarea pentru expropriere va fi făcută din bugetul local. ”, a declarat edilul Gabriel Pleșa, la radio Unirea FM.

foto: ilustrativă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 23 APRILIE 2024: 564 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea