Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un minor din Alba și-a împins un consătean în șanț și l-a „jucat” în picioare: Tânărul trebuie să plătească 7.000 de lei daune morale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un minor din Alba și-a împins un consătean în șanț și l-a „jucat” în picioare: Tânărul trebuie să plătească 7.000 de lei daune morale

Un minor din județul Alba s-a ales cu măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 4 luni și plata a 7.000 de lei daune morale, după ce a împins un bărbat într-un șanț, cauzându-i leziuni în zona toracică.

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că, la data de 24.05.2020, orele 21.30 persoana vătămată s-a aflat la pășunatul animalelor, în apropierea locului unde funcționează o „Vâltoare” de spălat covoare, fiind însoțit de nepoții săi.

La un moment dat, și-a făcut apariția inculpatul minor care era însoțit de un martor, între părți au avut loc discuții contradictorii, s-au împins reciproc, persoana vătămată a căzut într-un șanț, inculpatul căzând peste acesta, lovindu-l cu picioarele peste corp, iar în urma căzăturii și agresiunii, persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 25-30 de zile de îngrijiri medicale, așa cum a rezultat din certificatul medico-legal.

După ce l-a lovit, inculpatul a plecat, martorul a arătat că l-a ajutat pe unchiul său să se ridice de jos şi el a sunat-o pe mama martorului să iasă în cale ca să meargă împreună acasă. Martorul a declarat că se vedea că unchiul nu merge bine, deoarece îl dureau coastele, martorul indicând că îşi aduce aminte că inculpatul era beat.

În continuare, persoana vătămată a sunat o altă martoră a cazului căreia i-a relatat că a fost agresat de către inculpat. Martora însoțită de soțul acesteia, s-au deplasat la fața locului, au ajutat persoana vătămată să se deplaseze acasă și, a doua zi, pentru că aceasta acuza dureri mari în zona toracică, partea dreaptă, l-au transportat la Spitalul Județean.

Audiat fiind , inculpatul minor nu a dorit să dea nici o declarație cu privire la incidentul avut.

Instanţa a luat în considerare faptul că inculpatul se afla la primul conflict cu legea penală şi din ansamblul informaţiilor existente, factorii are au favorizat comiterea infracţiunii sunt imaturitatea psiho-afectivă, insuficienta dezvoltare a gândirii alternative, insuficienta supraveghere din partea familiei, insuficienta conştientizare a importanţei şi necesităţii respectării dispoziţiilor legale, lipsa unei calificări profesionale, rezistenţa scăzută la provocare şi la impulsivitate.

De asemenea, instanța a mai hotărât plata sumei de 7.000 de lei cu titlu de daune morale.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea