Un medicament ar putea reduce riscul de deces la pacienții bolnavi de COVID-19: Ce spun cercetătorii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Aspirina este medicamentul care ar putea veni în ajutorul bolnavilor de Covid-19 spitalizați, potrivit cercetătorilor de la Școala de Medicină a Universității din Maryland.

O doză zilnică de aspirină poate ajuta la reducerea riscului de complicații grave. Au fost examinate dosarele medicale a 412 pacienți, care au fost internați în spital și au observat că cei care au luat aspirină au avut o scădere cu 47% a riscului de a muri din cauza COVID-19, în comparație cu cei care nu luau o doză zilnică de aspirină.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Totuși, doctorii spun că dozele mari, luate fără consultul unui medic pot duce la complicații.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Anamaria Dobrotă, medic infecționist: „Aspirina are și un efect antiinflamator, dar și anticoagulant, adică împiedică formarea de cheaguri. Scade inflamația de la nivelul țesuturilor afectate. Are și un pic de efect antialgic, deci scade durerea și desigur această component anti-plachetară. Știm prea bine că în infecția cu Sars-Cov-2 este un status procoagulant, adică se formează acești trombi care pot duce la complicații severe, cum este tromboembolismul pulmonar și prin administrarea de aspirină, scădem puțin acest risc.“

Sursa: alphnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419