Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un interlop cu Lamborghini a scăpat de amendă și de suspendarea permisului, deși a fost prins conducând cu 203 km/oră, pe Autostrada A1, în județul Alba. Motivul, o neglijență a polițistului rutier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un interlop cu Lamborghini a scăpat de amendă și de suspendarea permisului, deși a fost prins conducând cu 203 km/oră, pe Autostrada A1, în județul Alba. Motivul, o neglijență a polițistului rutier

Un interlop cu Lamborghini a scăpat de amendă și de suspendarea permisului după o neglijență a polițistului rutier. Bărbatul conducea cu 203 km/oră, pe Autostrada A1, în județul Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un interlop a câștigat un proces cu Poliția deși a fost surprins pe Autostrada A1 din județul Alba cu o viteză mai mare cu 70 de kilometri față de cea legală. Bărbatul conducea un Lamborghini.

Procesul s-a soluționat în 18 septembrie, soluția instanței rămânând definitivă. M. Florin Istrate a fost filmat cu radarul pe Autostrada A1, între Deva și Sebeș cu o viteză de 203 kilometri pe oră, în condițiile în care viteza maximă legală este de 130 de kilometri pe oră. În plus, nu avea la el nici permisul de conducere și nici cartea de identitate.

A fost amendat cu 1.305 lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 120 de zile. Bărbatul a exploatat o scăpare a agentului care a întocmit procesul-verbal de sancționare și a obținut anularea acestuia. Mai precis, din document nu rezulta clar numele polițistului care l-a semnat.

Cu toate acestea, polițiștii de la Biroul Autostrăzi au solicitat respingerea plângerii. ”Fapta săvârşită de petent prezintă un grad sporit de pericol social, întrucât ignorarea dispoziţiilor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice reprezintă unele dintre cauzele principale de comitere a accidentelor soldate cu pierderi de vieţi omeneşti ori cu accidentarea gravă a participanţilor la traficul rutier.

Mai mult decât atât, agentul constatator a dat dovadă de clemenţă, stabilind pentru abaterea privind nerespectarea regimului legal de viteză, sancţiunea amenzii la cuantumul minim prevăzut de legiuitor, iar pentru abaterea privind nerespectarea obligaţiei de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, sancţiunea avertismentului, având în vedere că faptele săvârşite prezintă un grad ridicat de pericol social, din cauza urmărilor care s-ar fi putut produce, lipsa unor urmări concrete a faptelor nefiind un argument pentru reindividualizarea sancţiunilor”, au precizat cei de la Brigada de Autostrăzi și Misiuni Speciale.

Cu toate acestea, magistratul a anulat sancțiunea. „În actul de constatare şi sancţionare nu a fost menţionată identitatea agentului constatator, aşa încât instanţa apreciază că procesul-verbal a fost întocmit fără respectarea exigenţelor impuse de art. 17 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor sub sancţiunea nulităţii absolute”, a precizat magistratul de la Judecătoria Alba Iulia, care a judecat speța.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea