Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un grup de elevi din România a impresionat juriul unui concurs NASA. Au prezentat proiectul unei stații spațiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un grup de elevi din România a impresionat juriul unui concurs NASA. Au prezentat proiectul unei stații spațiale

Un juriu din Statele Unite a fost impresionat de către un grup de elevi români, în cadrul unui concurs organizat de NASA, unde elevii au prezentat proiectul unei stații orbitale independente.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Elevii au inclus în proiectul lor şi curățarea orbitei Pământului cu ajutorul unui sistem de drone. Deși au fost distinși acolo la concursul din Statele Unite, din păcate nu vor putea să meargă să-și ridice premiile pentru că nu au banii necesari transportului și cazării.

Echipa de cercetători de la Liceul Ovidius din Constanța a lucrat timp de opt luni la proiectul pentru NASA.

Populația de pe Pământ este în continuă creștere în timp ce resursele și spațiul nu. Tocmai de aceea Agenția Spațială Americană caută idei de la cei mai tineri pentru orașele viitorului.

Zeci de mii de resturi de sateliţi și rachete orbitează în jurul planetei și pun în pericol echipamentele aflate încă în stare de funcționare sau viitoarele lansări. Elevii din Constanța au găsit o soluție și pentru această problemă. Un sistem format din drone cibernetice care culeg fiecare bucată de metal și o transportă la o stație de reciclare care va orbita Pământul.

Aceste proiecte inteligente au adus celor 25 de elevi de la Liceul Teoretic Ovidius din Constanța locul 3 și mențiuni speciale la concursul NASA. Pentru a putea să-și ridice premiile ar trebui să meargă în Statele Unite ale Americii. Nu au însă resursele necesare și nici școala nu le poate acoperi cheltuierile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea