Un funcționar al unei primării din Alba a semnat ca primarul: A fost condamnat la ÎNCHISOARE după ce a virat peste 140.000 de lei către trei firme

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un funcționar public al Primăriei comunei Miraslău din Alba a fost condamnat la închisoare pentru uzurparea funcției în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale, tot în formă continuată.

T.L., referent superior în cadrul instituției, a fost trimis în judecată în martie 2020, iar prima hotărâre în dosar a fost pronunțată la Judecătoria Aiud, pe data de 15 septembrie.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii aprilie 2019, inculpatul, în calitate de referent superior – contabil în cadrul Primăriei Comunei Miraslău, județul Alba, ar fi îndeplinit acte care nu intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu, în sensul că a contrafăcut semnatura primarului pe mai multe ordine de plată și a achitat facturi în valoare totală de 143.140 lei, unui număr de trei societăți comerciale, fără ca marfa aferentă să fi fost recepționată de primărie.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Societățile comerciale au beneficiat astfel de un folos necuvenit, iar Primăriei Comunei Miraslău i-a fost cauzată o pagubă în cuantum de 143.140 lei, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă în cauză”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

Funcționarul a recunoscut contrafacerea semnăturii martorului G.A. pe cele patru ordine de plată, precum și faptul că a achitat cele patru facturi. Acesta a spus că respectivele documente nu au fost singurele semnate în numele primarului, la nivelul primăriei existând chiar și o ștampilă cu semnătura acestuia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419