Rămâi conectat

Curier Județean

Un divorț costisitor! Un cetăţean moldovean care locuia în Aiud, obligat să părăsească țara iar angajatorul său amendat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, au desfăşurat, în data de 25 septembrie a.c., o acţiune cu forţe proprii, în scopul combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza judeţului Alba.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, în municipiul Aiud, un cetăţean moldovean de 25 de ani, care nu şi-a îndeplinit obligaţia de a informa Serviciul Pentru Imigrări al Judeţului Alba cu privire la modificarea intervenită în statutul civil.

Potrivit IPJ Alba, “în urma verificărilor efectuate, s-a constatat ca acesta nu mai avea calitatea de membru de familie al cetăţeanului român, ca urmare a pronunţării sentinţei de divorţ survenit între aceştia. nerespectând astfel scopul pentru care i s-a acordat prelungirera drerptului de şedere temporară în România, şi anume reîntregirea familiei

Cettăţeanul străin a fost depistat în timp ce executa lucrări de construcţii la o unitate comercială din localitate.

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba, au luat măsura revocării dreptului de şedere temporară pe teritoriul României şi emiterea unei decizii de returnare, prin care cetăţeanul moldovean este obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional de către poliţiştii cu amendă în valoare de 3000 lei, conform O.U.G. 56/2007 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor în România.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale  pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea