// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Un cugirean de 30 de ani, absolvent al unei şcoli profesionale, şef peste cea mai mare investiţie Mercedes din Cugir

La 30 de ani abia împliniţi, Ghiţă Nistor, un tânăr din Cugir, a ajuns şef peste cea mai mare investiţie Mercedes din România.

În urmă cu mai bine de un deceniu, Ghiţă Nistor, absolvent al şcolii profesionale din Cugir, specializarea prelucrător prin aşchiere, s-a angajat într-o fabrică de la Sebeş ca operator care regla şi programa maşini (CNC). Era parcursul cât se poate de firesc al unui tânăr aflat la majorat care a vrut să muncească încă de pe băncile şcolii. S-a angajat la Star Transmission în 2001 şi a început de jos în fabrica ce avea să devină după zece ani principala ancoră a grupului german Daimler în România.

„Am reuşit de fiecare dată să-mi fixez obiective realiste şi să le ating, iar în acelaşi timp să construiesc echipe şi să mă îndrept cu ele în direcţia care le-a adus tuturor un plus în carieră. Mi-e greu să mă văd activând în alt domeniu decât cel pe care mi l-am ales de la bun început. Aici îmi sunt prietenii, competiţia şi de aici au venit întotdeauna provocările şi satisfacţiile„, spune tânărul. Plusul în carieră de care vorbeşte Ghiţă Nistor este de fapt parcursul său profesional, desprins parcă din scenariile unui film motivaţional.

De la operator CNC a ajuns în doi ani maistru, conducându-şi practic colegii de la acea vreme, apoi, după alţi cinci ani, a devenit şeful biroului de producţie. Anul acesta, Nistor a apărut la inaugurarea de la Sebeş a investiţiei de 300 de milioane de euro a grupului Daimler, producătorul Mercedes-Benz, în postura de director de fabrică. Şi-a făcut între timp studiile şi va absolvi în vară facultatea de inginerie economică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Studentul i-a convins pe nemţi să îl lase să conducă o echipă de 280 de oameni şi să gestioneze cea mai mare investiţie anunţată în ultimii ani în producţia de componente auto, unde vor fi produse viitoarele generaţii de cutii de viteze pentru autoturismele Mercedes-Benz.

Nistor a fost numit în iunie 2013 director de producţie şi asamblare cutii de viteză cu dublu ambreiaj în şapte trepte, iar de anul acesta intră în responsabilitatea sa şi montajul cutiilor de viteză automate în cinci trepte. Deşi a întârziat cu studiile universitare, ardeleanul a făcut timp de doi ani cursuri de instruire în Elveţia, Austria şi Germania în domeniul asamblării cutiilor de viteză. „Mă mândresc cel mai mult cu faptul că am reuşit să producem cutii de viteză la acelaşi nivel calitativ precum colegii noştri din Hedelfingen. Presiunea a fost extrem de mare deoarece a fost pentru prima dată când s-au montat cutii de viteză altundeva decât în Germania, iar noi am dovedit că putem face faţă acestei provocări„, mărturiseşte şeful uzinei.

Sursa: businessmagazin.ro

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

9 Răspunsuri la Un cugirean de 30 de ani, absolvent al unei şcoli profesionale, şef peste cea mai mare investiţie Mercedes din Cugir

 1. Gicu 23.05.2017 la 0:18

  Un mare caracter și un mare om!

  • Trif 23.05.2017 la 15:53

   La cautat cineva pe la „proptele”? De 27 de ani, si cu mici exceptii inainte, de vreo 70 de ani, nu an vazut pe cineva, sa fie promovat dupa „merite reale”, ci numai dupa „pedigree”!

 2. Maria Lancrajan 23.05.2017 la 4:20

  A fost alaturi de premierul Victor Ponta……..??

 3. RADU 23.05.2017 la 8:03

  Felicitari !

 4. ION LABAU 23.05.2017 la 10:19

  FELICITARI !!!!!!!!!!! Un adevarat profesionist, Un exemplu pur pentru altii.

 5. omu 23.05.2017 la 12:13

  Cam putine comentarii. Asata pentru ca nu e nimic de barfit sau improscat cu noroi. Daca lucra la stat sigur era marginalizat sau trebuia sa fie finul sau varul cuiva ca sa reuseasca. Cati ca el, oameni bine pregatiti nu mai exista, dar nu sunt lasati de sefi sa se exprime de teama sa nu le ia locul? Poate daca s-ar privatiza si alte institutii sau intreprinderi de stat sau cu actionar majoritar statul am vedea mai multi oameni ca el si rezultate si servicii pe masura. FELICITARI si persoanei si autorului articolului.

 6. Radu 23.05.2017 la 12:44

  Cam cite cururi trebuie să pupi ca sa ajungi din muncitor la director in timp foarte scurt Jalnic si comentarii de rahat

 7. Mircea 23.05.2017 la 14:13

  Ghiță, felicitări! Ține-o tot așa și la bârfe urechea n-o pleca.
  Succes în continuare!!

 8. EU 24.05.2017 la 2:03

  Bravo lui! Probabil, cineva aflat intr-o pozitie de top management a crezut in el si acesta a confirmat. Chiar daca ai relatii, nu poti ocupa functia de director de productie daca nu ai o anumita pregatire si anumite competente. E clar ca tanarul a muncit pentru a ajunge in aceasta pozite, s-a perfectionat si a devenit expert. Si eu as putea urma acelas drum daca cineva, aflat intr-o pozitie de top management, m-ar asigura ca pot ocupa o anumita pozitie, in cadrul companiei, urmand anumite specializari (studii superioare, cursuri in strainatate etc).
  Bravo lui pentru efortul depus, pacat ca sansele nu sunt egale pentru toti!