Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un cugirean, condamnat la 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare pentru că a vândut cannabis unor minori

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un cugirean, condamnat la 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare pentru că a vândut cannabis unor minori.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat în 21 decembrie 2017 sentința definitivă într-un dosar de trafic și consum de droguri. Inculpatul Romoșan Mihai din Cugir a fost condamnat la pedeapsa finală de 3 ani și 7 luni de închisoare cu executare. Infracțiunile pentru care a fost judecat bărbatul au avut loc în perioada 2014 – 2016.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada menționată, inculpatul a vândut sau oferit mai multor persoane (care au fost audiate ca martori în cauză) cannabis pe care îl obținea, de cele mai multe ori, din producție proprie. Acesta avea cinci plante de cannabis pe care le-a cultivat și îngrijit fiul său în grădina imobilului în care locuiesc.

De asemenea, inculpatul își procura drogurile și din alte localități, cum ar fi Timișoara și Cluj Napoca. Printre persoanele cărora inculpatul le-a oferit sau vândut cannabis se aflau și minori, care, de multe ori, achiziționau drogurile și le consumau chiar în locuința acestuia. Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la data de 10 noiembrie 2016, din locuința inculpatului au fost ridicate mai multe recipiente cu masă vegetală uscată de culoare verde oliv, un cântar electronic, un grinder metalic, un dispozitiv pentru fumat din sticlă, un foarfece și o bucată de lemn, toate prezentând urme de fragmente vegetale.

În afară de cele cinci plante de cannabis, la percheziție s-a mai descoperit și o cantitate de circa 350 de grame de masă vegetală. Soția și fiul inculpatului au fost condamnați anterior la pedepse cu suspendare pentru infracțiuni similare. În cazul lui Romoșan Mihai (46 de ani), cauza a fost disjunsă pentru că acesta este recidivist și au fost solicitate informații despre o condamnare primită în Germania. De asemenea, acesta mai are la activ o condamnare cu suspendare tot pentru trafic de droguri, din anul 2014.

”Urmarea imediată a faptelor comise de inculpat constă în starea de pericol pentru sănătatea publică și a consumatorilor drogurilor introduse pe piață de inculpat. Din punct de vedere al laturii subiective, instanța constată că faptele au fost săvârșite cu intenție indirectă, respectiv inculpatul a prevăzut rezultatul faptelor sale, rezultat pe care, chiar dacă nu l-ar fi urmărit, cel puțin a acceptat producerea lui”, se afirmă în motivarea deciziei de la prima instanță.

”Menţine pedepsele stabilite în sarcina inculpatului pentru infracţiunile deduse judecăţii, pedeapsa principală rezultantă de 1 an şi 7 luni aplicată pentru acestea şi dispoziţia de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală a Tribunalului Alba, definitivă prin decizia penală nr. 808/05.03.2014 a Î.C.C.J. Adaugă la pedeapsa principală rezultantă de 1 an şi 7 luni închisoare aplicată pentru infracţiunile deduse judecăţii, pedeapsa de 2 ani închisoare

Inculpatul va executa pedeapsa principală rezultantă de 3 ani şi 7 luni închisoare”, se susține în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea