Un bărbat din Ocna Mureș, condamnat la închisoare cu suspendare și daune de 2.500 de euro după ce a împușcat un cal cu o armă deținută ilegal

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Închisoare cu suspendare pentru un bărbat în vârstă de 67 de ani din Ocna Mureș, județul Alba, după ce a împușcat un cal cu o armă neletală pe care o deținea ilegal.

B. Emil a primit pedeapsa rezultantă de 6 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi rănirea sau schingiurea animalelor. În plus faţă de decizia Judecătoriei Aiud, Curtea de Apel Alba Iulia l-a obligat pe acesta, prin hotărârea definitivă din 29 ulie 2020, să plătească daune materiale în valoare de 2.500 de euro către proprietarului animalului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Fapta a avut loc 20 iunie 2018, în satul Căptălan, comuna Noşlac, unde, inculpatul, deţine o locuinţă şi unde stă pe perioada verii. În ultimii ani, acesta a intrat în conflict cu un vecin care îşi lega animalele pe păşunea din faţa casei sale, el fiind, astfel, nevoit să-şi mute maşina parcată în apropiere pentru a nu fi avariată de animale. ”În data de 20 iunie 2018, întrucât inculpatul a constatat că, din nou, pe păşunea persoanei vătămate G. D. se aflau animale s-a enervat şi a luat arma neletală pe care o deţine fără drept şi a ieşit cu ea afară, trăgând mai multe gloanţe asupra animalului cabalin, rănindu-l.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Proprietarul calului rănit a depus plângere şi a fost deschis un dosar penal. În cauză, s-a dispus efectuarea unor percheziţii domiciliare la casa din localitatea Căptălan, pentru ridicarea armei şi a cartuşelor deţinute fără drept de către B. Emil. Acesta a declarat că are arma din anul 1994, când a găsit-o în vechiul poligon din Cugir, unde locuia, armă pe care în cursul lunii ianuarie – februarie 2018 a dus-o la casa părintească din Căptălan.

Expertiza criminalistică realizată asupra armei de tir cu aer comprimat a arătat că a fost fabricată în 1976 şi era în stare de funcţionare. Pentru deţinerea acesteia era, însă, nevoie de autorizaţie de la Poliţie.

”Persoana vătămată a arătat că la data comiterii faptei a observat că animalul era agitat, de obicei fiind un animal blând, iar când s-a apropiat de acesta a observat că avea mici umflături pe corp şi în zona capului constatând doar a doua zi că animalul avea un glonţ de armă neletală în zona capului şi a realizat că umflăturile de pe corpul animalului provin tot de la gloanţe de armă neletală, realizând că au fost trase de către B. E., despre care cunoaşte că deţine fără drept o armă neletală”, se susţine în rechizitoriul Paarchetului. Instanţa a mai dispus confiscarea armei şi i-a interzis bărbatului să mai deţină sau să mai folosească orice tip de arme.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419