Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum s-a luptat un bărbat din Alba, GRAV bolnav de cancer, cu sistemul: A fost încadrat greșit în gradul de handicap și a cerut dreptate în Instanță

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum s-a luptat un bărbat din Alba, GRAV bolnav de cancer, cu sistemul: A fost încadrat greșit în gradul de handicap și a cerut dreptate în Instanță

O persoană din județul Alba, care a fost încadrată de către Comisia de Evaluare a a Persoanelor Adulte cu Handicap Alba în gradul de handicap grav, fără însă să-i fie acordat gradul de handicap grav cu asistent personal, a câștigat încadrarea în instanță.

În motivare reclamantul susţine că, în fapt, prin certificatul de încadrare în grad de handicap, comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, a decis încadrarea sa în gradul de handicap grav, raportat la afecţiunile de care suferă, fără însă să-i fie acordat gradul de handicap grav cu asistent personal.

Apreciază că acest certificat a fost eliberat cu încălcarea prevederilor Ordinului nr. 762/31.08.2007 al MMFES, unde sunt stabilite criteriile medico-psihosociale care stau la baza încadrării într-un grad de handicap, în funcţie de afecţiunea de care suferă o persoană.

Astfel, arată că din actele medicale depuse la comisia de evaluare, reiese faptul că i-a fost stabilit diagnosticul: Adenocarcinom rectosigmoidian, canal anal operat incomplet, metastaze hepatice, metastaze pulmonare, carcinom scuamos nekeratinizat moderat dif orofaringe operat 1997, recidivat reoperat 2007.

Susţine că din ancheta socială efectuată de personalul din cadrul serviciului de asistenţă socială din cadrul unei Primării din Alba, reiese fără putinţă de tăgadă, faptul că este dependent total de ajutor din partea altei persoane pentru asigurarea activităţilor zilnice, igienă personală, prepararea hranei, activităţi gospodăreşti, gestionarea bunurilor proprii, conformarea la recomandările medicale, având nevoie de altă persoană să-l însoţească la efectuarea de tratamente oncologice.

Cu toate că această anchetă socială a fost depusă la dosarul înregistrat la comisia de evaluare, consideră că nu s-a ţinut cont de concluziile acesteia şi i s-a acordat doar un grad de handicap grav, fără însoţitor.

„Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamant, în contradictoriu cu pârâta Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Alba din cadrul Consiliului Județean Alba, în consecinţă:

Anulează certificatul de încadrare în grad de handicap şi obligă pârâta să emită un nou certificat prin care să dispună încadrarea reclamantului în gradul de handicap „Grav cu asistent personal”, cu valabilitate 12 luni.

Respinge acţiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâta Direcţia Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Alba.

Obligă pârâta Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Alba din cadrul Consiliului Județean Alba să plătească reclamantului suma de 1500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în hotărârea Tribunalului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea