Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a furat o plăcuță de înmatriculare, a montat-o pe alt vehicul și a condus fără permis. „Inventivitatea” l-a costat 5 ani de pușcărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba a furat o plăcuță de înmatriculare, a montat-o pe alt vehicul și a condus fără permis. „Inventivitatea” l-a costat 5 ani de pușcărie

Un bărbat din Alba a fost condamnat la cinci ani și 6 luni închisoare, în regim de detenție, pentru furt calificat, conducere a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În actul de sesizare s-a reţinut că, în data de 01/02.06.2018, pe timpul nopţii inculpatul în calitate de conducător auto al autoutilitarei marca VW LT, fără a deţine permis de conducere, s-a deplasat pe raza municipiului Sebeș, cu autoutilitara pe care a închiriat-o la data de 24.05.2018 pe bază de contract de închiriere.

Având intenţia de a-şi însuşi pe nedrept combustibil dintr-o benzinărie prin alimentarea autoutilitarei, în scopul de a împiedica identificarea sa, inculpatul s-a deplasat pe strada Valea Frumoasei unde a sustras prin demontare, din sistemul de prindere, plăcuţa cu numărul de înmatriculare de pe autoturismul marca Audi A4, proprietatea persoanei vătămate, ce se afla parcat în parcarea amenajată.

Astfel, după ce inculpatul a sustras plăcuţa de inmatriculare, acesta a montat-o în partea din faţă a autoutilitarei marca VW LT, în timp ce plăcuţele cu număr de înmatriculare provizoriu aparţinând de drept autoutilitarei le-a fost dat jos.

Ulterior, inculpatul a condus autoutilitara cu număr fals de înmatriculare, deplasându-se în staţia peco Mol. Întrucât pompele erau blocate pentru efectuarea schimbului de tură, a aşteptat deblocarea acestora după care a alimentat în rezervorul autoutilitarei, cantitatea de 72,29 litri motorină în valoare de 428,68 lei, ulterior părăsind staţia peco la volanul autoutilitarei, fără a achita contravaloarea combustibilului, aspect ce a fost surprins de către camerele de supraveghere video amplasate în perimetrul staţiei peco.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea