Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat care a obligat o minoră să se prostitueze la Alba Iulia, condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare. Instanța a dispus restituirea către inculpat a ”trei prezervative folosite”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat judecat la Alba Iulia pentru trafic de minori a fost condamnat la 6 ani, 6 luni și 4 zile de închisoare. Decizia a fost pronunțată în 20 decembrie la Tribunalul Alba.

Lingurar Mihăiță Marius este acuzat că a recrutat o minoră în vârstă de 15 ani, pe care, prin agresiuni fizice şi psihice, a obligat-o la practicarea prostituției. Inițial minora a fost exploatată sexual în zona localităţii Sântandrei, judeţul Hunedoara, iar ulterior, inculpatul a transportat-o în municipiul Alba Iulia, unde acesta a închiriat un apartament, clienții fiind recrutați prin intermediul unui site de publicitate. Bărbatul a fost reținut în luna martie în urma unei acțiuni DIICOT și BCCO Alba Iulia, fiind plasat, ulterior, în arest preventiv.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că relațiile sexuale se consumau în apartamentul închiriat, iar tarifele variau între 100-300 lei. Banii obținuți din practicarea prostituției erau însuşiţi integral de către inculpatul Lingurar Mihăiță Marius, acesta amenințând-o și agresând-o fizic pe minoră dacă respectivele câștiguri nu erau suficiente.

În 16 martie, pentru a-şi asigura scăparea, minora a apelat numărul de urgență 112 reclamând faptul că este sechestrată în apartamentul menționat. Urmare a apelului de urgenţă, organele de poliţie au intervenit la locaţie ocazie cu care pe lângă persoana vătămată a mai fost identificată o altă persoană de sex feminin practicând și ea prostituția.

Din verificările efectuate a mai rezultat faptul că, prin intermediul site-ului de publicitate, inculpatul Lingurar Mihăiță Marius a postat mai multe fotografii nud care o înfăţişau pe minoră, în vederea atragerii de clienți pentru întreținerea de raporturi sexuale. Decizia pronunțată la Tribunalul Alba poate fi contestată cu apel și este rezultatul contopirii cu o altă pedeapsă aplicată anterior inculpatului. Instanța a admis acțiunea promovată de Parchet și a obligat inculpatul să îi plătească minorei daune morale de 10.000 de lei.

Prin decizia de condamnare s-a mai dispus returnarea către acesta a unor bunuri folosite la comiterea infracțiunii: telefoane, cartele telefonice, prezervative nefolosite și prezervative folosite. ”(…)

Dispune restituirea către inculpat a următoarelor bunuri: (…) 5 (cinci) prezervative marca Love+plus nefolosite;  3 (trei) prezervative folosite; 3 (trei) ambalaje prezervative marca Love+plus; un gel marca Durex Play; un rând de chei (6 chei şi o cartelă cu inscripţia 753) ridicate la percheziţia domiciliară de la apartamentul din Alba Iulia”, se susține în dispozitivul hotărârii de la Tribunalul Alba. Lingurar Mihăiță Marius mai trebuie să plătească 1.638 de lei cheltuieli judiciare. Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea