Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un albaiulian a trăit cel mai negru coșmar, în vacanța care trebuia să fie ”de vis”: Viitura i-a luat mașina

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Un albaiulian a trăit cel mai negru coșmar, în vacanța care trebuia să fie ”de vis”: Viitura i-a luat mașina

Un român și-a cumpărat maşină şi a plecat în vacanţă, în Grecia, iar acum e disperat: „Nimic nu a mai rămas”. Sute de români sunt blocaţi în Grecia, unde viiturile catastrofale au rupt drumuri şi poduri şi au inundat oraşe şi staţiuni. În plus, mai multe mașini au ajuns în apele mării.

Turiştii care se aflau într-o staţiune de lângă Volos, Grecia, s-au uitat neputincioşi cum maşinile lor sunt luate de ape şi duse în mare. Printre ei se află și un român din Alba Iulia care își cumpărase mașina de doar două săptămâni.

Viitura i-a aruncat mașina românului într-un măslin
Omului nici prin cap nu-i trecea ceea ce avea să se întâmple în concediul din Grecia. Mașina lui a fost luată de viitură și nu a ajuns în mare pentru că s-a proptit de un măslin. Cgiar și așa, autoturismul nu se află într-o stare bună.

”Asta e maşinuţa noastră, din păcate. Pur şi simplu distrusă. În interior. Viitura a venit în momentul în care turiştii se pregăteau să asiste la un concert. Artişti şi spectatori au fugit în pensiuni şi s-au refugiat pe acoperişuri pentru a nu fi luaţi de ape”, a spus Claudiu Simedru.

Inundațiile au adus Iadul pe Pământ
Inundațiile au făcut ravagii în Grecia, multe dintre locuri ajungând să fie de nerecunoscut.

”Gândiţi-vă că era o curte superbă. Cu pavaj frumos. Era ceva extraordinar, un fel de rai, ca să zic. Şi acum au trăit şi oamenii aceştia iadul pe pământ. Uitaţi-vă cât e de rupt drumul. Aici au fost garduri mari. Nimic n-a mai rămas”, a mai spus Claudiu Simedru.

Salvatorii eleni i-au informat că nu au cum să ajungă la ei. De asemenea, alţi 100 de români au rămas în larg, pe feribotul care îi luase din Skiathos.

Cel puţin patru oameni au decedat în Grecia, în urma inundaţiilor, iar alţi şase sunt de negăsit. Printre ei se află şi un cuplu de austrieci aflaţi în luna de miere. Oamenii au fost pur şi simplu măturaţi de pe străzi de furia apelor.

Situaţia cea mai gravă este în zona Tesalia. Locuitorii au fost nevoiţi să-şi salveze copiii de pe străzile transformate în râuri cu ajutorul saltelelor gonflabile.

Români blocați pe feribot
Inundaţii apocaliptice au fost şi în insula Skiathos, unde în jur de 100 de români care îşi făceau concediul acolo s-au urcat pe feribotul de Volos pentru a scăpa de pericol.

Cu toții au rămas blocaţi în larg, pentru că feribotul nu putea să acosteze din cauza valurilor. Au fost debarcaţi după mai multe ore de frică. Românii încearcă acum să găsească o cale să se întoarcă acasă.

”Nu ştim când o să putem pleca de aici. Nu ni s-a transmis decât faptul că sunt rupte poduri şi drumuri şi din păcate nu ne pot oferi niciun fel de informaţie exact când noi o să putem pleca”, a mai spus Claudiu Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Silvia Câmpian, din Alba Iulia, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: A fost felicitată cu flori și tort

Ziarul Unirea

Publicat

în

Silvia Câmpian, din Alba Iulia, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: A fost felicitată cu flori și tort Doamna Silvia Câmpian,, din Municipiul Alba Iulia a fost sărbătorită în cursul zilei de miercuri, 19 iunie 2024, la împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani. Citește și: FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea