Rămâi conectat

Curier Județean

Ultimatumul dat primăriei Alba Iulia a expirat – Nimeni nu a blocat drumul în cartierul Partoş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    O scrisoare transmisă în urmă cu câteva zile redacţiei ziarului Unirea, semnată curajos “locuitorii cartierului PARTOŞ”, ne anunţa faptul că, din cauza stării deplorabile a unor drumuri din acest cartier albaiulian, în special strada Dacilor,  luni, 14, mai, în semn de protest, partoşenii vor bloca strada până când, citez, “cineva din Primăria Alba Iulia, unde plătim impozite, nu vine la faţa locului şi obligă firma prestatoare să niveleze drumul pentru a fi practicabil.” Mai mult, textul scrisorii sugera o atitudine fermă, subliniind faptul că amenda pe care probabil o vor primi de la “miliţie” va fi plătită din propriile buzunare, “punând mână de la mână.”
M-am deplasat ieri pe strada Dacilor să acopăr jurnalistic acest eveniment social, care se anunţa a fi important, şi totodată să îi întâlnesc pe semnatarii anonimi ai scrisorii, cei care s-au erijat în “locuitorii cartierului PARTOŞ”. Nu am găsit pe nimeni protestând. Strada era într-adevăr cu bălţi şi noroi, dar am aflat că se lucrează la sistemul de canalizare, care este în curs de finalizare în acest cartier.
Formulările din scrisoare, de genul “o să avem grijă să aducem noroiul de pe străzile Partoşului şi în faţa primăriei, unde se plimbă angajatele pe banii noştri cu tocuri şi cu fuste mini să vadă cum e să ai tot timpul în maşină cizme de cauciuc ca să intri pe o stradă din Alba Iulia în anul 2012” sau “şi să fiţi convins domnule Hava că o să vă aducem şi dumneavoastră 2 găleţi din noroiul de pe străzile Partoşului că poate călcând în el cu pantofii dumneavoastră de piele lăcuită aveţi mai multă baftă la noile alegeri”, sugerează faptul că cineva se foloseşte de o problemă reală, cea a drumurilor cu gropi şi, erijându-se anonim în locuitorii Partoşului, încearcă să manipuleze politic pe de-o parte ziariştii, iar pe de altă parte pe albaiulieni.
Din textul scrisorii este de apreciat afirmaţia “vom ieşi şi noi ca pe vremea lui Ceauşescu cu roabe şi cu lopeţi şi vom îndrepta drumul”. Ar fi un gest civic în premieră şi o lecţie de buni gospodari oferită de semnatarii documentului tuturor celor care sunt responsabili de cum arată străzile din oraş, administraţia locală, pe de-o parte şi locuitorii străzilor pe de altă parte.
În final redăm textul în care, în plină campanie electorală, se dădea un ultimatum Primăriei Alba Iulia: “Facem apel la bunăvoinţa dumneavoastră domnule primar să luaţi măsuri, că din banii noştri sunteţi plătit, să se remedieze drumul nu peste 3 luni ci săptămâna viitoare dacă nu, luni, 14, blocăm strada.”

Bogdan PRESECAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea