Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ultim avertisment pentru preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa” Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 23 septembrie, la sediul Partidei Romilor „Pro Europa” Alba a avut loc şedinţa actualului Consiliu Director al Sucursalei Judeţene Alba, din prezidiu făcând parte preşedintele PRPE Alba, Ilie Petru, şi prim-vicepreşedintele Cornel Ghergheli.
În deschidere, preşedintele Ilie Petru a prezentat câteva aspecte de la şedinţa de constituire a Consiliului Director Regional al PRPE, care s-a desfăşurat recent la Târgu Mureş. În 27 septembrie, la ora 14.00, în prezenţa reprezentanţilor conducerii PRPE, la Alba Iulia se va desfăşura şedinţa de constituire a noului Consiliu Director al PRPE Alba.
Apoi, a fost luată în discuţie destituirea din funcţia de preşedinte al PRPE Aiud a lui Ştefan Drăgoi, propusă de consilierul guvernamental Vasile Daniel, care cu câteva zile în urmă avusese o dispută verbală cu liderul aiudean. În plus, câţiva preşedinţi ai filialelor locale ale PRPE din judeţ au considerat că Ştefan Drăgoi, împreună cu vicepreşedintele suspendat al PRPE Sebeş, Dorin Tică, ar fi făcut şi unele afirmaţii contra liderului sucursalei judeţene, Ilie Petru, declaraţii care au ajuns până la urechile lui Nicolae Păun, preşedintele PRPE. Pentru că nu era pentru prima dată când aspura liderului aiudean plana o bănuială de acest gen, iniţial s-a propus demiterea acestuia din funcţia de preşedinte al PRPE Aiud, oferindu-i-se însă şansa să se apere în faţa colegilor de partid.
„Tot ce s-a spus aici jur că este neadevărat. Din contră, eu am fost cel care v-a luat apărarea la Tărgu Mureş. Am fost un preşedinte alături de partid, pot spune că am fost chiar un apropiat al domnului preşedinte Ilie Petru. Eu consider că mi-am făcut treaba la Aiud şi cred, stimaţi colegi, că greşiţi dacă veţi vota pentru destituirea mea din funcţie”, a declarat Ştefan Drăgoi. La rândul său, Dorin Tică şi-a recunoscut fapta şi a spus că a fost doar o glumă nevinoavată, pe care nu-i e teamă să o mai facă într-un cadru restrâns, repetând-o chiar în plen.
După discuţii aprinse, cu gesticulări de mâini şi ridicări de ton, dând dovadă de tact şi diplomaţie, preşedintele PRPE Alba, Ilie Petru, le-a dat timp de gândire liderilor romi, iar pauza se pare că a fost un sfetnic bun. El a propus să i se acorde un ultim avertisment preşedintelui PRPE Aiud, Ştefan Drăgoi, activist de peste 15 ani în partid. Ştefan Drăgoi a fost susţinut pe faţă şi de alţi preşedinţi de filiale locale, care au considerat că ar fi corect să i se mai acorde acestuia o şansă, având în vedere experienţa sa în PRPE, astfel că acesta a scăpat doar cu avertisment, prin votul unanim al Consiliului Director. Ultimul cuvânt l-a avut Ştefan Nuţu, care a făcut apel la unitate, la respectarea preşedinţilor şi a ierarhiei în partid, astfel încât prin munca acestora să se îmbunătăţească viaţa comunităţilor de romi din judeţul Alba.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea