Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Uită de cremele cu factor de protecție, vara – Iată 8 alimente cu care poți să le înlocuiești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Razele UV sunt din ce în ce mai periculoase pentru pielea noastră, semnele sunt vizibile vară de vară – arsuri solare, din ce în ce mai multe alunițe, boli de piele. Nu e deloc greu să-ți iei peste tot pălăria cu boruri largi, ochelarii de soare și loțiunea cu factor de protecție solară, dar este suficient?

”Eu mi-am propus să fiu cu un pas înaintea lor. În loc să tratez, vreau să previn. Calea cea mai naturală de a face asta? Ați ghicit – să apelez la roadele pământului, legume și fructe care pot împiedica stresul oxidative”, spune Ela Crăciun care prezintă, pe blogul său, 8 alimente care țin loc de cremă cu SPF, vara.

ulei de masline– Plin de polifenoli și vitamina E, uleiul de măsline rece protejează pielea. Studiile au arătat că vitamina E reduce efectul radiațiilor UVB. Adaugă 1 lingură de ulei de măsline presat în salatele tale.

– Nucile, bogate în acizi grași omega-3, previn distrugerea celulelor din stratul exterior al pielii. Mănâncă câteva ca atare sau pune-le puțin în blender pentru a le adăuga la sosuri.

– Merele conțin cea mai mare concentrație de polifenoli dintre fructe. Polifenolii reduc stresul oxidativ și inflamația în timp ce întăresc sistemul imunitar.

– Alte surse de polifenoli sunt ceaiurile și cafeaua, ce acționează ca antioxidanți. Da, îți ofer un motiv științific pentru a nu renunța la ceașca de cafea nici în timpul verii.

– Două, trei pahare de vin roșu pe săptămână sunt perfecte pentru un boost de antioxidanți.

– Broccoli este leguma ce conține cea mai mare cantitate de polifenoli. Te va ajuta să lupți împotriva inflamației și îți va proteja pielea de razele UV.

– Busuiocul conține zeaxantină, un antioxidant care filtrează lumina UV, protejându-ți ochii de acțiunea sa puternică. (Z.U.)

Sursa: elacraciun.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea