Rămâi conectat

Curier Județean

Turiști maghiari rătăciți în zona Piatra Secuiului din Rimetea – recuperați de salvamontiștii din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

interventie salvamont piatra secuiului1Salvamont Alba a fost solicitat sa intervină aseară, în jurul orei 21.00, pentru recuperarea a doi turiști din Ungaria, rătăciți pe munte în zona Piatra Secului din comuna Rimetea.

Echipajul de urgență s-a deplasat imediat în zonă și a reușit să identifice aria în care se aflau cei doi turiști maghiari – doi bărbați în vârstă de 46 și 35 de ani. Aceștia nu erau echipați corespunzător pentru o drumeție pe munte și în plus părăsiseră traseul cu marcaj turistic, intrând într-o zona foarte periculoasă de stâncărie și grohotis. S-a reușit să se intre în contact telefonic cu cei doi turiști care au fost sfătuiți sa rămână pe loc până ce echipajul Salvamont va ajunge la ei. După intervenția salvatorilor montani, cei doi au ajuns în siguranță, în jurul orei 24.30, la pensiunea din Rimetea unde erau cazați”, precizează Lucian Forda de la  Salvamont Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea