Rămâi conectat

Curier Județean

Turiști înzăpeziți la Poarta Raiului salvați de jandarmii și salvamontiștii din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jandarmii montani de la Șugag, în colaborare cu o echipă de la Salvamont Alba, au intervenit, vineri după-amiază, pentru recuperarea unor turiști care au rămas blocați cu mașina în zăpadă, la aproximativ 600 de m de Poarta Raiului.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Alba, Cosmin Jurcoveț, este vorba despre patru bucureșteni, cazați la o pensiune de pe Valea Mirajului, care au vrut să urce la Domeniul Schiabil Șureanu. La ora 16.05 au apelat la jandarmi care, împreună cu salvamontiștii, i-au ajutat să scoata mașina din zăpadă și să o repună pe drum. După aproximativ 2 ore turiștii au plecat înapoi spre pensiunea unde sunt cazați.

Jandarmii doresc să atragă atenția că singurul mod in care se poate ajunge în siguranță la domeniul schiabil Șureanu este pe la Barajul Oașa – Mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului (DJ 704 și 704 K), fiind singura comunicație deszăpezită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea