Rămâi conectat

Curier Județean

Turist maghiar blocat pe Piatra Secuiului, recuperat de salvamontiştii din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Salvatorii montani din subordinea Consiliului Judeţean Alba au intervenit marţi, 28 iunie, pentru a recupera un turist maghiar de 22 de ani blocat pe stânci, în zona Piatra Secuiului de la Rimetea. Tânărul, aflat în vacanţă la o pensiune din Rimetea, a plecat într-o drumeţie pe Piatra Secuiului, atras de frumuseţea locului. Lipsit de experienţă şi echipat total necorespunzător pentru munte, după o scurtă bucată de drum a părăsit traseul marcat. A fost surprins de furtună şi a rămas blocat într-o zonă  foarte accidentată, aflându-se în pericol de a cădea. Din această zonă, turistul a alertat serviciile de urgenţă solicitând ajutor prin dispeceratul 112.
Salvatorii montani au fost solicitaţi, în jurul orei 16.00, să intervină pentru salvarea tânărului iar în zonă s-a deplasat o echipă a Serviciului Salvamont Alba. Acţiunea de căutare a turistului a durat circa două ore, timp în care s-a ţinut, în permanenţă, legătura prin telefon cu acesta. După ce au reuşit să-l repereze, salvatorii montani au fost nevoiţi să-l coboare pe turist, suspendat în coardă, până la baza versantului, printr-o intervenţie de circa o oră, foarte dificilă, din cauza ploii, a stâncilor alunecoase şi a zonei foarte accidentate. Nu a fost necesară intervenţia echipajelor medicale, tânărul nefiind rănit ci doar foarte speriat de pericolul prin care a trecut. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-masa la Șard, la un utilaj agricol. Intervin pompierii din Alba Iulia, cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE FOTO ACCIDENT rutier pe autostrada A10, km 50: Două mașini s-au ciocnit pe sensul Aiud-Turda   Detasamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea