Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Tudor Cristea, golgheterul Ligii a 4-a și al liderului CS Ocna Mureș: “Mi-e dor tare de fotbal, abia aștept să revenim pe teren”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pauza forțată în care a intrat fotbalul autohton din cauza pandemiei de coronavirus îi pune în dificultate pe jucători, ce sunt nevoiți să găsească soluții pentru a suplini absența activității sportive, cu toate aspectele sale.

Astfel, în Liga a 4-a Alba s-au disputat numai două runde din partea secundă a campionatului, sezonul întrerupându-se brusc, în 8 martie, după derularea etapei a 17-a. S-au strâns astfel 7 săptămâni de blocare a fotbalului amator din județ, iar luminița de la capătul tunelului se vede greu de tot, undeva pe la mijlocul lunii iunie, dacă evoluția evenimentelor o va permite.

*Tudor, căpitanul “Sodei dragă”

În vârstă de 24 de ani, mijlocașul Tudor Cristea poartă banderola de căpitan al liderului “Soda dragă”, fiind totodată golgheterul celui de-al 4-lea eșalon, cu 21 de reușite. “Parcurgem momente neașteptate, greu de anticipat. Eram obișnuiți să trăim cotidianul și dintr-o dată ne-am trezit închiși în casă. Trebuie să ne adaptăm, să mergem mai departe. Pe de altă parte ne-am bucurat de această perioadă întrucât am stat mai mult cu familiile, alături de cei dragi”, a spus Tudor, fotbalist care în prima rundă a primăverii și-a trecut în cont o “manita” (5 goluri, toate în prima repriză), în partida cu Nicolae Linca Cergău.

Angajat în sistemul bancar, acesta a mai mers după declararea stării de urgență, încă 2-3 săptămâni la lucru, ulterior trecându-se la munca de acasă. A stat o perioadă la Cluj-Napoca, iar de ceva vreme a ajuns la Ocna Mureș, unde încearcă să evite plictiseala, bucurându-se de programele TV, plimbări cu câinele sau chiar 30-40 de minute de activitate fizică, individual, în fiecare zi. “Zilele trecute am schimbat câteva pase cu tata și m-am simțit ciudat, de parcă nu mai lovisem mingea de vreo doi ani”, a mai declarat fotbalistul ocnamureșan, urmat în ierarhia principalilor marcatori din Liga a 4-a de Alin Gherman (Inter Unirea, fostul său coechipier) – cu 20 de goluri și Cosmin Epure (Voința Stremț) – 16 goluri, până în momentul întreruperii campionatului.

Tudor a cunoscut, sezonul trecut, și satisfacția jocurilor din eșalonul terț, cu CS Ocna Mureș, formația care a trăit însă o rapidă retrogradare, după numai un campionat. “Soda dragă” și-a revenit din pumni, conduce în clasament, cu 5 puncte avans față de contracandidata la promovare, CS Universitatea Alba Iulia, și nădăjduiește să reprezinte Alba, în vară, la barajul cu campioana județului Brașov.

*”Promitem că ajungem la baraj!”

Tudor Cristea, talentatul fotbalist al “alb-albaștrilor” și-a legat cariera de Ocna Mureș, evoluând pentru “Soda” mai bine de 16 ani, exceptând o perioadă petrecută la juniorii republicani de la Câmpia Turzii. “Sper să se încheiem pe teren acest campionat. Pare imposibil să jucăm toate etapele rămase, calendarul competițional depinzând de meciurile de baraj. În acest context, play-off-ul pare cea mai bună soluție, dar nu putem anticipa nimic până nu știm exact ce se va întâmpla”, a mai adăugat echpierul primei clasate.

Acesta are un mesaj și pentru fanii grupării din orașul salin, în condițiile în care dacă se va relua stagiunea, meciurile se vor disputa fără spectatori. “Mi-e dor de fotbal foarte tare, abia așteptăm să revenim pe teren. Știu că la toți ne este greu în aceste momente, dar e nevoie de răbdare. Nu vă putem promite spectacol, deoarece nu știm dacă ne vom putea revedea la stadion, însă va promitem că vom face tot ce este posibil pentru a disputa barajul de promovare în Liga a 3-a“ autorul a aproape o treime din golurile liderului (21 din 72), echipă care nu a cunoscut gustul eșecului, având 14 victorii și două remize până în momentul când s-a spus “stop joc”.

În urmă cu doi ani, în 2018, CS Ocna Mureș a promovat fără baraj în eșalonul superior întrucât Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita) nu a avut toate avizele fotbalistice necesare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea