Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Trupul şi Sângele Mântuitorului a fost primit prin Sfânta Împărtăşanie de copiii de la Centrul de Zi „Sfânta Irina” din Blaj

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centru familial Blaj01Prichindeii de la Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj s-au pregătit, aşa cum îi şade bine unui bun creştin, pentru cel mai mare praznic împărătesc, Învierea Domnului, primind Sfânta Împărtăşanie. În Miercurea Mare, părintele Vasile Seicean, coordonatorul Centrul de Zi, împreună cu părintele Ionică Rusan i-au binecuvântat pe micuţi şi L-au adus pe Hristos în sufletele şi în trupurile lor, sub forma pâinii şi a vinului.

„Aflându-ne într-o perioadă deosebită din cursul anului Bisericesc, Postul Sfintelor Paşti, am considerat că pe lângă îngrijirea pe care le-o oferim copiilor zi de zi, trebuie să ne ocupăm şi de îngrijirea lor spirituală şi duhovnicească. De aceea, micuţii au primit săptămâna aceasta binecuvântările şi rugăciunile pentru Împărtăşanie şi au primit Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos” a spus părintele Vasile Seicean, coordonatorul Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj.

Odată cu bucuria Sfintei Împărtăşanii, prichindeii de la Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj au primit din partea consilierilor locali şi un sprijin financiar. În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local, aleşii din Blaj au aprobat hotărârea prin care toate cheltuielile de funcţionare ale centrului şi costul utilităţilor vor fi suportate şi în acest an de Primărie.

Centru familial Blaj04„Primăria şi Consiliul Local Blaj sunt alături de centrul nostru încă de la înfiinţare şi împreună cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, parohia ortodoxă Blaj – Veza şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba asigură nu doar buna funcţionare a centrului ci vin şi în sprijinul famiilor care îşi lasă micuţii în grija noastră. Pentru că ne pregătim de cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, le dorim tuturor celor care sunt alături de centrul nostru, sănătate, pace şi linişte sufletească iar lumina Învierii să le umple sufletele de bucurie, speranţă şi bunătate”, a adăugat părintele Vasile Seicean.

Peste 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situaţie materială mai dificilă sau se află în situaţii speciale cum ar fi: părinţi Centru familial Blaj09divorţaţi, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreţinător, familii în care părinţii nu sunt încadraţi în câmpul muncii, părinţii studiază încă sau familii numeroase. Copiii au asigurate zilnic două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţii primesc consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare a copilului mic.

 Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea