Rămâi conectat

Actualitate

Tribunalul Bucureşti: Silviu Bian condamnat la 9 ani de puşcărie!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decizia neîndurătoare pentru fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, luată azi de Tribunalul Bucureşti, îl condamnă la 9 ani de închisoare cu executare pe Silviu Bian, PD-L-istul trimis de organizaţia judeţeană Alba la vârful guvernării. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Silviu Bian a fost condamnat pentru fapte de corupţie, respectiv luare de mită în formă continuată. Silviu Bian ar fi primit, în mod repetat , în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, suma de 101.000 lei şi 22.000 euro de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM.

În calitate de ordonator principal de credite Silviu Bian trebuia să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene, procent care reprezenta  partea ce trebuia plătită de Agenţile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă implicate în proiect.

Astfel, el ar fi condiţionat plata acestor sume de şpăgile primite.

În 13 decembrie 2011, în faţa aceleiaşi instanţe, Bian declara: “recunosc faptele din septembrie, octombrie 2011, ţin să menţionez că Ristea (denunţătorul său n.red.) nu avea cum să îmi dea banii în pachet, pentru că de fiecare dată când veneam la Râşnov bagajele mi le căra şoferul sau Căliman.

Am primit bani. Eu am înţeles de la Ristea că el se descurca. Am avut percepţia faptului că el coordonează de fapt societatea care derula proiectul.

Am luat aceşti bani pentru a începe să îmi fac campania electorală. Oficial, în campanii, banii se primesc prin mandatarul financiar, dar ştim că se iau şi altfel.

A existat o înţelegere între mine şi Ristea, în septembrie 2011, la o întâlnire de la Cluj în care, la un dineu, el mi-a promis că mă poate ajuta, fără a-mi detalia în ce consta ajutorul. Eu, între timp, am plecat în concediu, dar el a continuat să mă cheme la Râşnov.

Îmi asum că am primit banii, am avut percepţia că sunt bani pentru campania mea electorală şi că reprezintă un ajutor de la un prieten, în calitate de persoană fizică, nu de director. De aceea eu cred şi acum că banii primiţi nu reprezintă mită, iar eu nu pot fi acuzat de luare de mită”. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea