Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tribunalul Alba a respins marți cererea de suspendare a executării hotărârii privind desființarea claselor V-VIII de la Școala Micești

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tribunalul Alba a respins marți cererea de suspendare a executării hotărârii privind desființarea claselor V-VIII de la Școala Micești • Soluția nu e definitivă • Se așteaptă decizia definitivă în dosarul privind anularea hotărârii, la Curtea de Apel Alba Iulia

Tribunalul Alba a pronunțat ieri, pe fond, o decizie defavorabilă Comitetului de părinţi de la Şcoala Gimnazială Miceşti, care a cerut în instanță suspendarea executării hotărârii privind desfiinţarea claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Micești, până la soluţionarea definitivă a cauzei privind anularea.

”Respinge ca inadmisibilă cererea de suspendare formulată de reclamantul Comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale Micești în contradictoriu cu Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Alba, unde cauza a ajuns după ce Curtea de Apel Alba Iulia și-a declinat în 31 august competența privind judecarea acestei spețe.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară. În schimb, pe rolul Curții a rămas celălalt dosar în care se așteaptă un verdict definitiv privind anularea hotărârii consiliului de administrație de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia prin care s-au desființat clasele V-VIII ale unității de învățământ.

De menţionat că în acest dosar, în 29 iunie 2018, Tribunalului Alba a anulat în primă instanță hotărârea Consiliului de Administraţie de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia prin care s-au desfiinţat cele patru clase, decizia fiind contestată. Tribunalul Alba a considerat că hotărârea Consiliului de Administraţiei de la Liceul cu Program Sportiv este nelegală pe motiv că nu a avut în vedere decât un singur criteriu, cel economic, din toate cele şase prevăzute în Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 5472/2017 privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat.

Celelate criterii care trebuiau analizate sunt criteriul legislativ, criteriul demografic, criteriul geografic, criteriul socio-economic şi criteriul relevanţei.

Informat asupra situației de către o delegație a părinților copiilor afectați de această decizie strâmbă și nefirească, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, arată cu degetul spre Inspectoratul Școlar Județean: ”Chiar și azi (n.a. – luni, 17 septembrie) am avut o discuție cu domnul ministru, iar acesta a confirmat că avaria a fost provocată aici, cu aportul exclusiv al celor puși să apere instituția dascălului și a elevului. Îi asigur pe cei cu care m-am întâlnit că, pentru mine, școala din Micești nu a fost și nu va fi tratată niciodată ca o excepție. Iar dacă Inspectoratul Școlar are un rol în privința școlilor, să-l joace până la capăt, corect!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea