Rămâi conectat

Curier Județean

Trei tineri, din Sălciua și Blaj, cu dosar penal pentru braconaj piscicol. Au fost prinși în timp ce pescuiau în perioada de prohibiție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultimele două zile, poliţiştii au depistat 3 persoane ce au încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 5 iunie, inclusiv.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a pescuitului ilegal.

Astfel, duminică, 6 mai, poliţiştii din Baia de Arieş, sprijiniţi de reprezentanţi ai A.J.V.P.S. Alba – Filiala Câmpeni, au făcut un control, pe râul Arieş, pentru punerea în aplicare al planului de acţiune „Stop braconajului 2018”, ce are ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, au fost depistați doi tineri, de 18 şi 28 de ani, ambii din comuna Sălciua, ce pescuiau în râul Arieş cu încălcarea prevederilor legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de cei doi tineri au fost întocmite dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

În după amiaza zilei de ieri, 7 mai, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din Blaj, în timp ce pescuia în râului Târnava Mare.

Şi în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal, iar uneltele de pescuit au fost confiscate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandarea privind respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 8 din 12 ianuarie 2018, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018, în perioada 07.04.2018 – 05.06.2018 sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea