Ziarul Unirea

Trei săptămâni în Belgia, cu bursă Comenius

În perioada 1 – 19 august, Luana Mirela Dragoş, profesor de limba franceză la Şcoala cu clasele I-VIII Pianu de Sus a beneficiat de o bursă Comenius în oraşul universitar Liege, din Belgia. Ea a participat la stagiul intitulat „Formation continuee pour le professeurs de francais langue etrangere” care, aşa cum ne-a declarat profesoara de la şcoala din Pianu de Sus, i-a adus beneficii atât pe plan profesional, cât şi personal. „Agenţia Naţională pentru Programe comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Fondul Social European mi-au oferit ocazia de a afla o mulţime de lucruri despre cultura Belgiei, de a mă perfecţiona în utilizarea unor noi metode de predare a limbii franceze, de a vizita principalele oraşe turistice: capitala Bruxelles, Bruges, Namur şi, nu în ultimul rând, de a relaţiona cu profesori spanioli, italieni, portughezi, greci, ruşi, austrieci, polonezi, marocani, chinezi şi egipteni”. (A.D.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

dascalita 29 august 2011 at 14:33

FELICITARI, draga Luana! ma bucur ca ai reusit sa faci acest pas si iti doresc sa fie doar prima plecare cu Comenius, sa te mai astepte multe altele, si de ce nu, vizite de studiu, sau parteneriate bilaterale… mult succes in tot ceea ce faci, iar sufletul si mintea sa-ti fie lumina si altora!

Robespierre 29 august 2011 at 19:21

Cam agramata „dascalita” noastra… Unde-s zapezile de altadata?
In aldoilea rand articolul este de-o platitudine enorma. Nu cred ca inafara de colegi ( unii dintre ei tratand cu invidie tema) si de rude pe cineva mai intereseaza articolul…
Tertio, am ras in hohote la modul in care ” fatuca noastra” , a „relationat cu profesorii din vre-o zece tari… Ce dracu o fi insemnand acel „relationat” nu prea stiu… probabil ca au facut schimb de adrese si i-a invitat fata noastra sa viziteze plaiurile de legenda ale Pianului. Penibililor!

belgianu 30 august 2011 at 17:05

cum, nu stii? „relaţionat” vine de la relaţie, aşa cum vine „furculition” de la furculiţă, dragă!!!

dascalita 29 august 2011 at 20:32

Stimate cititor, daca dumneata nu esti interesat de subiect, te rog sa lasi spiritul critic, pentru ca ceea ce doamna profesoara a incercat sa faca se numeste „diseminare” si nu este ceea ce crezi dumneata, ci o obligatie contractuala fata de ANPCDEFP. Sa nu uitam ca … „Copiii (tinerii) au mai multa nevoie de exemple decat de critici.” – Joseph Joubert

belgianu 30 august 2011 at 17:09

domne, da ocoşă mai eşti, domnă dăscăliţă!! no, că nu ştiam de ce-s aşa deştepţi copiii, de pică la bac tăţi!!! ş-apăi să nu uiţi când îi mere în Beljia de „furculition”

belgianu 30 august 2011 at 17:13

no, c-am uitat să zic că „egzemple” le daţi voi dascălii!!, noi ăştia mai proşti, mai criticăm şi noi, ce să-i faci, că nu pot fii tăţi deştepţi!

Artemis 30 august 2011 at 16:58

Tu, Narcis, sau cum te-o fi chemând, cred că tu în sine eşti penibil cu toate aceste cuvinte care emană snobism pur!!! Te sfătuiesc să cauţi în DEX, în caz că nu ştii ce înseamnă snobism! A jamais!!!

Comentariile sunt oprite